Copy


Nieuwe brug over expresweg (N49) aan Stoepestraat
Nieuwsbrief april 2022

 
Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte over de herinrichting van het kruispunt N49/Stoepestraat (N448). Met die herinrichting werken Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeenten Assenede en Zelzate aan vlotter en veiliger verkeer op en rond de N49 in Assenede.
Vanaf 19 april nutswerken Stoepestraat (N448) 
Op dinsdag 19 april starten ook de nutsbedrijven met het verplaatsen en vernieuwen van de nutsleidingen voor gas, elektriciteit en telecommunicatie in de Stoepestraat, tussen huisnummer 22 en het kruispunt met de Trieststraat (zijde even huisnummers), en in de Paul Christiaenstraat parallel aan de expresweg, tot Heideveld. Als alles volgens plan loopt, zullen deze werken duren tot begin juni. Daarna start fase 3 van de nutswerken.
Lees meer over de planning

Bereikbaarheid en verkeerssituatie vanaf 19 april
In onze vorige nieuwsbrief gaven we mee dat verkeer van Ertvelde of de expresweg (N49) richting de bedrijvenzone aan de Paul Christiaenstraat en Heideveld/Heremietstraat een omleiding volgt via de expresweg (N49) en Nieuwburgstraat. Uit de vele reacties en meldingen die we krijgen blijkt dat dit voor veel weggebruikers niet haalbaar is. Om het verkeer tijdens de werken zo vlot mogelijk te laten verlopen, voert Wegen en Verkeer enkele aanpassingen door. 

Omleidingskaart fase 2 nutswerken


Bereikbaarheid bedrijven tot najaar 2022
Van 19 april tot en met 29 april rijden weggebruikers in beide richtingen tot het eerste kruispunt aan de Paul Christiaenstraat. Tijdens deze periode bouwt de aannemer een nieuwe doorsteek, parallel aan de expresweg, via de Stoepestraat (N448) naar de Paul Christiaenstraat. Kom je vanaf begin mei van de expresweg (N49) of Ertvelde en wil je richting de bedrijvenzone rijden? Dan sla je na het kruispunt meteen rechtsaf en rij je via de nieuwe doorsteek naar de Paul Christiaenstraat. Deze verkeerssituatie blijft gelden tot het najaar.

Verkeer richting Assenede volgt een omleiding
Zoals eerder gecommuniceerd is er vanaf 19 april een gewijzigde verkeerssituatie voor het verkeer in de Stoepestraat (N448). Voetgangers wandelen langs de werfzone. Fietsers en bestuurders blijven rijden in de Stoepestraat (N448) richting Ertvelde. Fietsers en bestuurders in de richting van Assenede en Zelzate volgen een omleiding:
  • Fietsers rijden via de Paul Christiaenstraat, Heideveld, Heremietstraat en Riemestraat.
  • Auto’s uit Knokke/Ertvelde richting Assenede en Zelzate rijden via de expresweg (N49), Nieuwburgstraat (N485), Burgstraat, Molenstraat, Oude Gentweg, Nieuwestraat, Trieststraat (N436) en Stoepestraat (N448). 
  • Auto’s uit Antwerpen/Wachtebeke nemen de afrit richting Zelzate en vervolgen hun weg via de Kanaalstraat (R4) en Assenedesteenweg (N436) richting Zelzate en Assenede.
  • Auto’s met als bestemming de bedrijven aan de Paul Christiaenstraat en KMO-zone AKMO II rijden via de Stoepestraat (N448) (zie hierboven)
Ontdek hoe je rijdt
Vragen?
Heb je vragen over deze werken, neem dan contact op met de omgevingsmanager van Wegen en Verkeer via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of via het nummer 0476 72 22 57 (op weekdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur).
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

   

Deel Deel
Tweet Tweet
Mail Mail
Wenst u niet langer onze nieuwsbrief te ontvangen?
U kan uw gegevens aanpassen of volledig uitschrijven van deze lijst.