Copy
Nieuwsbrief Merksemsebaan: nutswerken in kruispunt Deurnesteenweg starten weer op

Nutswerken in kruispunt Deurnesteenweg starten weer op

Met deze nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je graag op de hoogte van de werken aan Merksemsebaan (N120) en Deurnesteenweg in Wijnegem.
 

Voorrang aan prioritaire werven

Na een periode van werfstilstand door de coronacrisis hervat ook nutsbedrijf Fluvius zijn werkzaamheden. De voorbije maand hebben verschillende van hun aannemers risicoanalyses gemaakt van de uit te voeren taken en de nodige preventiemaatregelen getroffen. Fluvius heeft de nieuwe werfaanpak nu ook goedgekeurd. 
 
Het gaat in ieder geval nog steeds om een beperkte heropstart. Fluvius zal voorrang geven aan enkele prioritaire werven en hoofdzakelijk aanlegwerken uitvoeren. Overkoppelingen voor huisaansluitingen, bijvoorbeeld, worden voorlopig uitgesteld. Particulieren met vragen over nieuwe aansluitingen of dringende klachten, informeren zich via www.fluvius.be.
 

Kruispunt Deurnesteenweg vrijdagavond open

Een van die prioritaire werven is de Merksemsebaan (N120) in Wijnegem. Deze ochtend zijn de werken hernomen in de bypass van de Merksemsebaan naar de Deurnesteenweg. Morgen wordt ook gewerkt in de rest van het kruispunt. Als alles meezit, zijn de sleuven in de late namiddag nog allemaal gedicht. Vrijdagavond gaat het kruispunt dan volledig open en worden de keerlussen op de Merksemsebaan weggenomen.
 
In de nacht van vrijdag op zaterdag plaatst Fluvius vervolgens de signalisatie voor de volgende fase. Tot volgende week donderdag 30 april is daarbij de rechterrijstrook richting Wijnegem ingenomen vanaf de gemeentegrens met Antwerpen tot aan de bypass naar de Deurnesteenweg.


 

Nutswerken zuidzijde Merksemsebaan tot eind mei

Op donderdag 30 april verlengen de nutsbedrijven de werfzone tot in de Bijkhoevelaan. Alle kruispunten blijven open voor het verkeer. Vanaf de gemeentegrens met Antwerpen tot aan de Bijkhoevelaan verloopt verkeer richting Wijnegem tot eind mei over één rijstrook. De rechtse rijstrook is namelijk voorbehouden voor fietsers en voetgangers zodat deze de werfzone veilig kunnen passeren.


 

Nog vragen?

Op www.wegenenverkeer.be/wijnegem vind je altijd de meest recente informatie over het project.
 
Heb je nog vragen na het lezen van deze nieuwsbrief? Dan kan je terecht bij onze bereikbaarheidsadviseur door te mailen naar bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of te bellen op 0468 03 53 84 (tijdens de kantooruren).
Facebook Facebook
Twitter Twitter
YouTube YouTube
Website Website


U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief van dit project.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Antwerpen
Lange Kievitstraat 111-113 bus 41
2018 Antwerpen

wegen.antwerpen@vlaanderen.be