Copy


Nieuwe brug over expresweg (N49) aan Stoepestraat
Nieuwsbrief (2) september 2022
Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte over de herinrichting van het kruispunt N49/Stoepestraat (N448). Met die herinrichting werken Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeenten Assenede en Zelzate aan vlotter en veiliger verkeer op en rond de N49 in Assenede. Vanaf 26 september gaat de Stoepestraat dicht voor doorgaand verkeer: een update. 
Start wegen- en rioleringswerken Stoepestraat 
Nu de verplaatsingen van de nutsleidingen in de Stoepestraat (N448) zijn afgerond, start Wegen en Verkeer op 26 september met de wegen- en rioleringswerken. Hiermee is de tweede fase van de werken voor de bouw van een nieuwe brug en ontsluitingsweg ingezet.Tijdens de werkzaamheden delen we de weg anders in: er komen comfortabele en afgescheiden fietspaden en het kruispunt met de Trieststraat richten we opnieuw in. Zo wordt doorgaand verkeer naar de Zelzatestraat (N436) gestimuleerd de nieuwe ontsluitingsweg (Paul Christiaenstraat) te kiezen. 
Verkeerssituatie: Stoepestraat afgesloten, lokaal verkeer mogelijk

Van 26 september tot eind november 2022 werkt de aannemer in de Stoepestraat (N448) op het gedeelte tussen huisnummer 12 en het kruispunt met de Triestraat. Van eind oktober tot eind december voert de aannemer werken uit aan het kruispunt met de Triestraat. Om ten slotte vanaf eind november tot eind januari 2023 de laatste fase van de werken tussen Heideveld en huisnummer 12 uit te voeren. Hierdoor is doorgaand verkeer tussen Assenede en Ertvelde via de Stoepestraat niet meer mogelijk. Handelaars en bewoners blijven bereikbaar.

Lees hieronder de gewijzigde verkeerssituatie voor het verkeer:

  • Fietsers en voetgangers tussen Ertvelde en Assenede volgen de omleiding via de Riemestraat, Kasteelstraat, Ter Looverendreef en Stoepestraat.

  • Doorgaand verkeer rijdt via de N49, Kanaalstraat en Assenedesteenweg (N436). 

  • Bestemmingsverkeer rijdt via de Burgstraat, Oude Gentweg, Groenstraat en Trieststraat (N436). 

  • Uitrijden richting het kruispunt met de N49 is voor bewoners tussen de Paul Christiaenstraat en het kruispunt met de Trieststraat niet mogelijk. Zij rijden via Speltreep en Roggereep naar de Trieststraat en volgen de omleiding. 

Vragen?
Heb je vragen over deze werken, neem dan contact op met de omgevingsmanager van Wegen en Verkeer via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of via het nummer 0476 72 22 57 (op weekdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur).
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

   

Deel Deel
Tweet Tweet
Mail Mail
Wenst u niet langer onze nieuwsbrief te ontvangen?
U kan uw gegevens aanpassen of volledig uitschrijven van deze lijst.