Copy
Nieuwsbrief Plantin en Moretuslei: heraanleg staduitwaarts tussen Stadspark en Provinciestraat (fase 4) start dinsdag

Heraanleg staduitwaarts tussen Stadspark en Provinciestraat (fase 4) start dinsdag

Met deze nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je op de hoogte over de werken langs de Plantin en Moretuslei.

We zijn bijna alweer een mijlpaal rijker in de heraanleg van de Plantin en Moretuslei. Momenteel leggen we de laatste hand aan de zone stadinwaarts tussen de Provinciestraat en de Quinten Matsijslei (fase 3). We vernieuwden ondergronds de riolering, bovengronds de rijweg, fiets- en voetpaden en parkeerstroken. Donderdag plaatsten we nog de toplaag asfalt van de rijweg en vrijdag die van het fietspad. De werken zijn dan tegen maandagavond 16 maart klaar.
 

Werken staduitwaarts tussen Stadspark en Provinciestraat

Vanaf dinsdag 17 maart verhuist de werfzone naar de onderzijde (staduitwaarts) van de weg, tussen de Charlottalei en de Provinciestraat. Volgens de huidige planning duurt deze 4de fase tot midden juni.
 
Het principe is dan ook nog steeds dat ter hoogte van de werfzone verkeer in elke richting over één rijstrook rijdt, maar via de vernieuwde rijstroken. Tot begin april voorzien we bovendien staduitwaarts een extra afslagstrook richting de Van Immerseelstraat. We doen dat om de verkeersdoorstroming te bevorderen tijdens de Knip van de Leien aan het Operaplein (vermoedelijk nog tot april). Nadien valt die afslagstrook weg omdat we ook daar de rijweg moeten vernieuwen.
 
Fietsers staduitwaarts richting de Singel volgen een omleiding rond de werfzone via de Brialmontlei en de Van Den Nestlei. Richting het centrum kunnen fietsers voortaan gebruikmaken van het nagelnieuwe fietspad aan de bovenkant van de rijweg, tussen de Singel en het Stadspark. 


 

Aansluiting met Mercatorstraat blijft zolang mogelijk open

De aansluiting met de Mercatorstraat blijft zo lang mogelijk open, en dat in beide richtingen. Zo blijft het station vlot bereikbaar.
 
Van 25 mei tot 10 juni wordt de Mercatorstraat echter afgesloten ter hoogte van de Plantin en Moretuslei. Richting het station en de Diamantwijk volgt verkeer een korte omleiding via de Van Den Nestlei. We houden je vanzelfsprekend op de hoogte in de aanloop naar deze werken.
 

Nutswerken klaar tot aan spoorwegbrug, vervolg tijdens paasvakantie

De nutswerken staduitwaarts tussen de Tweelingenstraat en de spoorwegbrug zijn vandaag afgerond. Vanaf nu liggen de nutswerken even stil. In de paasvakantie hervatten de nutsmaatschappijen de verplaatsingswerken tussen de spoorwegbrug en de Singel.


 

Nog vragen?

Alle informatie over de heraanleg van de Plantin en Moretuslei vind je op www.wegenenverkeer.be/plantinenmoretus.
 
Met vragen over de nutswerken kan je terecht bij dhr. Bjorn Bril, werfcoördinator bij Fluvius, via mail op bjorn.bril@fluvius.be of telefonisch via 078 35 35 34.
 
Vragen over de riolerings- en wegeniswerken langs de Plantin en Moretuslei? Contacteer uw bereikbaarheidsadviseur via mail op bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of telefonisch via 0468 03 53 84 (tijdens de kantooruren).
Facebook Facebook
Twitter Twitter
YouTube YouTube
Website Website


U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief van dit project.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Antwerpen
Lange Kievitstraat 111-113 bus 41
2018 Antwerpen

wegen.antwerpen@vlaanderen.be