Copy
Nieuwsbrief: N73, Tessenderlo: omleiding Kanaalweg in november

Verlenging N73

Nieuwsbrief 29 oktober 2018

Omleiding Kanaalweg vanaf 5 november

 

Geachte heer,
Geachte mevrouw, 


Vorige week hebben het Agentschap Wegen en Verkeer, de Vlaamse Waterweg, de politie en de gemeenten Beringen, Ham en Tessenderlo de verkeerssituatie rond de N73 en de Kanaalweg geëvalueerd. De opening van de nieuwe N73, in combinatie met de start van de werken aan het zuidelijk deel van het kruispunt met de Snelwegstraat, zorgde de eerste dagen voor vertragingen in de omgeving.
Omdat de Vlaamse Waterweg binnenkort ook start met werken op de Kanaalweg worden bijkomende maatregelen genomen om het verkeer terug vlot te laten rijden.
 

Aanpassen verkeerslichtenregeling kruispunt N73 x Nijverheidsweg

Vandaag past AWV de verkeerslichtenregeling aan op het nieuwe kruispunt van de N73 met de Nijverheidsweg. Door de groentijden anders in te stellen, zal de doorstroming hier verbeteren. Zoals steeds bij nieuwe verkeerslichten, wordt de verkeerssituatie de komende maanden opgevolgd, en bijgestuurd indien nodig. 
 

Werken op Kanaalweg vanaf 5 november

Op maandag 5 november start de Vlaamse Waterweg met werken aan de brug van de Kanaalweg. Om deze werken veilig te kunnen uitvoeren, wordt op de Kanaalweg over een lengte van ongeveer 300 meter de helft van de weg (een rijstrook en het fietspad) ingenomen. Om een vlotte doorgang voor het verkeer te garanderen, zal er tijdelijk eenrichtingsverkeer op de Kanaalweg (naar Tessenderlo) gelden ter hoogte van de werfzone, vanaf de brug tot aan Containers Maes. Er zal dus niet gewerkt worden met tijdelijke verkeerslichten en beurtelings verkeer, zoals eerder werd gecommuniceerd. 
Op het overige gedeelte van de Kanaalweg, tussen Containers Maes en de rotonde met de Snelwegstraat, blijft wel verkeer in beide richtingen mogelijk.
 

Omleidingen van en naar de E313

Concreet betekent dit dat het verkeer dat van de E313 komt via de nieuwe N73, het kruispunt aan de Nijverheidsweg en de Kanaalweg naar Truibroek, Ravenshout of Schoonhees rijdt (groene route op de kaart). 
Omgekeerd zal het verkeer naar de E313 een omleiding moeten volgen via de Industrieweg, Beverlosesteenweg, Olmsesteenweg, Zeventig Zillenweg en de nieuwe N73 (paarse route op de kaart).

Opgelet: om sluipverkeer tegen te gaan wordt een tijdelijke tonnagebeperking (3,5 T) ingevoerd in de Rijselstraat en Tervantstraat.


Deze omleiding geldt vanaf 5 november tot de werken aan het kruispunt Snelwegstraat x N73 klaar zijn, vermoedelijk eind november.
 

Ook op www.wegenenverkeer.be/verlengingN73 vindt u steeds de informatie over het project.


Met vriendelijke groeten,

Wegen en Verkeer Limburg

Facebook
Twitter
YouTube
Website
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Limburg
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt

wegen.limburg@vlaanderen.be


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Agentschap Wegen en Verkeer · Koning Albert II-laan · 20 bus 4 · Brussel 1000 · Belgium