Copy
Heraanleg Provinciebaan (N46): Volgende fase werken Provinciebaan start op maandag 13 september

 Heraanleg Provinciebaan (N46)

Volgende fase werken Provinciebaan start op maandag 13 september
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de Stad Zottegem, de gemeente Oosterzele en Aquafin werken samen aan de vernieuwing van de Provinciebaan (N46) in Elene en Velzeke. Met de werken maken we de weg veiliger en comfortabeler voor alle weggebruikers. 

Na het bouwverlof verliepen de werken zoals gepland. De zone tussen de Elenestraat en Vosken is ondertussen volledig afgewerkt. Enkel de Boerestraat blijft ter hoogte van het kruispunt afgesloten tot eind september omdat de verkeerslichten op dat punt pas eind september in dienst kunnen gaan. Tot die tijd is er aan het kruispunt met de Elenestraat beurtelings verkeer en blijven de tijdelijke verkeerslichten hier in dienst. 

Op maandag 13 september starten we met de tweede fase van de werken. Deze tweede fase duurt tot eind dit jaar. We informeren we u graag over deze werken en te verwachten hinder. 


Fase 2 - Provinciebaan van Elenestraat tot Pandelaarstraat

Van 13 september tot eind dit jaar werken we op de Provinciebaan vanaf het kruispunt met de Elenestraat tot en met het kruispunt aan de Pandelaarstraat. 

Dit deel van de Provinciebaan krijgt een grondige facelift. We zorgen er voor meer groen, veiliger fiets- en voetpaden en pakken de kruispunten aan. Ondergronds legt Aquafin een gescheiden rioleringsstelsel aan. 

Omleidingen voor doorgaand verkeer

Wie met de fiets naar Erpe-Mere of Herzele wil, volgt een omleiding via de Lippenseweg, Lippenhovestraat, Rijkbos en de Europaweg. Fietsers van Aalst naar Balegem rijden om via de N46- fietssnelweg naast de spoorweg Elene en de Boerestraat. Van Balegem richting Oudenaarde en omgekeerd rijdt u via de Boerestraat, Alkeveld en Steenbekestraat

Autoverkeer richting Zwalm of Oudenaarde volgt een omleiding via de Europaweg (N42), de Houtemstraat en rijdt zo verder op de N415 naar de Latemdreef (N46) om er richting Oudenaarde te rijden of er de Noordlaan richting Zwalm te nemen. 

Richting Zottegem of Aalst volgt u deze omleiding in omgekeerde richting. 

 

Zwaar verkeer (+3,5 ton) blijft de omleiding volgen via de N42, E40, de E17 en de N60. Tijdens de volledige duur van de werken is er een tonnagebeperking van toepassing op de Provinciebaan vanaf het kruispunt met de Europaweg (N42) tot aan het kruispunt met de Elenestraat. 

Planning onder voorbehoud
Bij wegen- en rioleringswerken moeten we altijd rekening houden met de weersomstandigheden. De vermelde timing in deze nieuwsbrief is daarom onder voorbehoud.
 

Vragen? 

Heeft u bijkomende vragen over deze werf? Dan kan u terecht bij de bereikbaarheidsadviseur, op bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of 0476 72 22 57 - tussen 9u en 17u.

Alle informatie over de werf leest u ook op www.wegenenverkeer.be/zottegem

Facebook
Twitter
YouTube
Websiteuitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Oost-Vlaanderen
Koningin Maria Hendrikaplein 70 bus 81
9000 Gent

wegen.oostvlaanderen@vlaanderen.be