Copy
Nieuwsbrief herinrichting Merksemsebaan (N120) en Deurnesteenweg: Hoogmolenbrug 4 dagen niet bereikbaar richting Schoten

Hoogmolenbrug 4 dagen niet bereikbaar vanaf Merksemsebaan

Vanaf maandag tijdelijke omleiding richting Schoten

Met deze nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je graag op de hoogte van de werken aan Merksemsebaan (N120) en Deurnesteenweg in Wijnegem.
 
De nutswerken aan de noordzijde van de Merksemsebaan (N120) zijn volop aan de gang. Deze werken bereiden een grondige herinrichting van de Merksemsebaan voor. Vanaf maandagochtend 10 februari realiseren de nutsmaatschappijen een doorsteek dwars onder de Deurnesteenweg (noordzijde N120). Autoverkeer richting Schoten volgt tot en met donderdag een omleiding.
 

Vanaf maandag 10 februari: omleiding vanaf N120 richting Schoten

De nutswerken bevinden zich sinds 27 januari aan de noordzijde van de Merksemsebaan, tussen de Bijkhoevelaan en de grens met de stad Antwerpen. Autoverkeer richting Antwerpen verloopt er over één rijstrook in plaats van de gebruikelijke twee. Voetgangers en fietsers kunnen de werken passeren via een doorgang links van de werfzone.
 
Vanaf maandag 10 februari maakt de aannemer van de nutsmaatschappijen een doorsteek dwars onder de Deurnesteenweg (zijde Albertkanaal). Gemotoriseerd verkeer kan daarbij gedurende enkele dagen niet afslaan richting Hoogmolenbrug/Schoten. Tot de doorsteek klaar is, kan je enkel van de brug naar de Merksemsebaan rijden. De Hoogmolenbrug oprijden vanaf de Merksemsebaan kan niet.  In de plaats volg je een omleiding.
  • Komende van Wijnegem rijd je via de Houtlaan (N12), Albertkanaaldijk en Hoogmolendijk richting Schoten.
  • Vanuit Antwerpen en Deurne volg je een omleidingsroute via de Bisschoppenhoflaan, over de Brug van den Azijn en de Bredabaan (N1).
 
De werken voor de doorsteek duren vanaf maandagochtend 10 t.e.m. donderdagavond 13 februari.


Boven: verkeerssituatie van maandag 10 tot en met donderdag 13 februari 2020.


Boven: omleidingen richting Schoten wanneer je de Hoogmolenbrug niet op kan vanaf de N120.
 

Doorsteken onder Merksemsebaan in krokusverlof, daarna nutswerken aan zuidzijde

De werken aan de noordzijde van de N120 duren naar verwachting tot 21 februari. In de week die daarop volgt (krokusvakantie) realiseert de aannemer verschillende doorsteken dwars onder de N120 Merksemsebaan door (fase 2). Begin maart schuiven de nutswerken vervolgens op naar de zuidzijde (fase 3).
 
In een volgende nieuwsbrief informeren we je in detail over de verkeersmaatregelen tijdens fases 2 en 3 van de nutswerken.
 

Blijf op de hoogte

Op www.wegenenverkeer.be/wijnegem vind je altijd de meest recente informatie over het project.
 
Heb je nog vragen na het lezen van deze nieuwsbrief? Dan kan je terecht bij onze bereikbaarheidsadviseur door te mailen naar bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of te bellen op 0468 03 53 84 (tijdens de kantooruren).
Facebook Facebook
Twitter Twitter
YouTube YouTube
Website Website


U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief van dit project.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Antwerpen
Lange Kievitstraat 111-113 bus 41
2018 Antwerpen

wegen.antwerpen@vlaanderen.be