Copy
Nieuwsbrief N207 Liedekerke: update werken stationsomgeving Liedekerke

Herinrichting stationsomgeving

Liedekerke

Update werken stationsomgeving Liedekerke

Beste bewoner,

De werken aan de stationsomgeving in Liedekerke gaan vlot vooruit. In 2017 wordt er verder gewerkt aan het natuurgebied De Valier, het stationsplein, de perrons en het nieuwe stationsgebouw. In februari 2017 was de stationsomgeving ook het decor van de persconferentie van Vlaams Minister voor Openbare Werken Ben Weyts die de grote werven voor 2017 toelichtte. In deze nieuwsbrief verneemt u de laatste stand van zaken over het project.

 

Aannemer Wegen en Verkeer terug van start

Eind maart 2017 heeft de aannemer van Wegen en Verkeer zijn werkzaamheden hervat. In de voorbije maanden werkte hij minder, omdat de focus van de werken in deze periode lag op de bouw van het station en de vernieuwing van de perrons. Op dit moment bouwt de aannemer de keermuur voor het stationsplein op, werkt hij het stationsplein zelf af, vormt hij de oude tunnel om tot een nieuwe fietserstunnel, werkt hij de zone tussen de nieuwe rijweg en de grote nieuwe parking af en bouwt hij verder aan het natuurgebied De Valier.

De werken op al deze verschillende plaatsen zullen in de komende maanden één voor één klaar zijn. Volgens de huidige planning voorziet Wegen en Verkeer dat deze werken klaar zijn tegen het bouwverlof van juli. Na het bouwverlof start de aannemer met de aanleg van de lange parking aan de achterkant van het station.

 

SAM_1782.JPG

Aanleg bufferbekken

 

SAM_1786.JPG

Aanleg keermuur tussen bufferbekken en stationsplein

 

SAM_1789.JPG

Voorbereidende werken fietsenstalling

 

Glasramen in nieuw stationsgebouw

De bouw van het nieuwe stationsgebouw verloopt nog steeds volgens de vooropgestelde planning. In het voorjaar werd de ruwbouw afgewerkt, waarna er werd gestart met het plaatsen van de glasramen in het gebouw. In de komende maanden wordt het station verder afgewerkt.

 

SAM_1788.JPG

 

Nieuwe liftkokers geplaatst

Infrabel en NMBS werkten de voorbije maanden verder aan de afwerking van de perrons, liften en trappen van het station. Recentelijk werden de twee laatste liftkokers langs de nieuwe perrons geplaatst. Hierdoor beschikken de reizigers in de toekomst over een alternatief voor de trappen om de perrons te bereiken.

De tweede fase van de perronaanleg zit momenteel in volle uitvoering. Volgens de huidige planning is dit gedeelte klinkerklaar tegen augustus. De afwerkingen van de nieuwe trappen is deze zomer voorzien. Daarna zullen de bestaande reizigersonderdoorgang en de toegangstrappen nog worden vernieuwd, de luifels geplaatst en de perrons definitief afgewerkt worden.

 

SAM_1752.JPG
 


Minister Weyts ligt grote werven toe in Liedekerke

Op vrijdag 10 februari 2017 was de stationsomgeving van Liedekerke het decor van de persconferentie van Vlaams Minister voor Openbare Werken Ben Weyts. In de werfkeet van onze werf stond de minister de aanwezige journalisten te woord over het investeringsbeleid in de Vlaamse wegen in 2017. Op de autosnelwegen komen er 34 grote werven. In totaal wordt er gewerkt aan 100 km autosnelweg. Er wordt geïnvesteerd in structureel onderhoud (o.a. op de E34, de R2, de E314, de E17 en de E40), maar ook in nieuwe infrastructuur. Er komt een grootscheepse communicatiecampagne om alle weggebruikers goed te informeren over de te verwachten hinder per project.

 

Schermafbeelding 2017-04-07 om 10.59.15.png


Gratis inlichtingennummer voor buurtbewoners


Wegen en Verkeer en Infrabel houden u de komende maanden graag verder op de hoogte van de werken aan de stationsomgeving. Buurtbewoners die nog vragen hebben of geïnformeerd willen worden over het verloop van de werken van infrabel, kunnen altijd terecht op het gratis telefoonnummer 0800/55.000 (elke dag van 7u tot 22u) of mailen naar info.projecten@infrabel.be voor een laatste stand van zaken.
Facebook
Twitter
YouTube
Website


U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft ingeschreven op de nieuwsbrief.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Vlaams-Brabant
Diestsepoort 6, bus 81
3000 Leuven

wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be