Copy
Nieuwsbrief N742 Dilsen-Stokkem - 30/03/2022

N742 Dilsen-Stokkem

Nieuwsbrief 30 maart 2022


De Watergroep start maandag met overkoppelingen tot aan Langs de Graaf, opnieuw eenrichtingsverkeer richting Stokkem Beste lezer,
 
met deze nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je graag op de hoogte over de vernieuwing van de Arnold-Sauwenlaan (N742) in Dilsen-Stokkem. 
De afgelopen weken vernieuwde De Watergroep de waterleiding ter hoogte van het kruispunt Langs de Graaf en de Steenkuilstraat. Die werken schieten goed op. Nog tot het einde van de week is de aannemer er aan de slag. Verkeer rijdt tot dan beurtelings langs de werfzone, via verkeerslichten. 
 

Eenrichtingsverkeer hervat vanaf paasvakantie

Vanaf maandag 4 april geldt er, tussen de Rijksweg (N78) en de Langs de Graaf, opnieuw eenrichtingsverkeer op de Arnold-Sauwenlaan in de richting van Stokkem. De Watergroep verhuist dan opnieuw naar deze zone om de woningen aan te koppelen op de nieuwe hoofdleiding. Deze werken duren vermoedelijk één week. Omwille van algemeen bouwverlof zal er tijdens de 2de week van de paasvakantie geen activiteit op de werf zijn.
 
Wie het centrum verlaat, rijdt om via de Stokkemerbaan. Fietsers gebruiken het fietspad in beide richtingen, aan één kant van de rijweg. Deze verkeerssituatie blijft al zeker tot aan het bouwverlof begin juli behouden.
 

Vernieuwing rijweg en fietspad

Na de paasvakantie, vanaf dinsdag 19 april, start AWV met de effectieve vernieuwing van het fietspad en de rijweg. Onze aannemer zal eerst de noordzijde (even huisnummers) van de Arnold-Sauwenlaan aanpakken, tussen de Rijksweg en Langs de Graaf. Vanaf juni tot aan het bouwverlof volgt de andere zijde. Bewoners in de werfzone ontvangen nog een brief van AWV, met meer informatie over de werken aan het fietspad.
 
Midden april zijn zowel AWV als de Watergroep actief op het terrein. De werken van de Watergroep zullen voornamelijk in de berm plaatsvinden. Enkel wanneer nodig zal hun aannemer over een beperkte afstand de rijweg innemen. Er geldt dan plaatselijk beurtelings verkeer.

Blijf op de hoogte 

Een uitgebreide projectomschrijving vind je op de projectpagina van het Agentschap Wegen en Verkeer op. Je kan je er ook inschrijven op onze digitale nieuwsbrief. Zo blijf je vlot op de hoogte. 

Heb je ondertussen nog vragen? Contacteer onze omgevingsmanager via bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be of op het nummer 0465 09 40 84 (tijdens de kantooruren).


Met vriendelijke groeten,

Wegen en Verkeer Limburg
Vlaams herstelplan: meer fietspaden dan ooit
COVID-19 heeft de wereld en Vlaanderen hard getroffen. Daarom lanceerde de Vlaamse Regering een herstelplan. Een investering van 4,3 miljard in 180 projecten in uiteenlopende domeinen. Van cultuur tot sport, van onderwijs tot de zorgsector en van technologie tot milieu. Deze werken worden deels met deze herstelmiddelen uitgevoerd. 
Facebook
Twitter
YouTube
Website


Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op de digitale nieuwsbrief over projecten van het Agentschap Wegen en Verkeer in Dilsen-Stokkem.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Limburg
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt

wegen.limburg@vlaanderen.be