Copy
Vernieuwen fietspaden en heraanleg  Zuidlaan en Acaciastraat in Wetteren

Nieuwsbrief februari 2022
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de werken aan de Zuidlaan (N417) en de Acaciastraat (N416) in Wetteren.
Nieuwe fietspaden en aangename groene stadslaan in centrum van Wetteren 
Het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeente Wetteren vernieuwen in 2022 en 2023 de Zuidlaan (N417) en de Acaciastraat (N41) in Wetteren. De voorbereidende werken gaan eind deze maand van start. Vanaf het kruispunt met de Warandelaan tot het kruispunt met de Bloemluststraat maken we van de Zuidlaan en de Acaciastraat een groene stadslaan. We voorzien heel wat grote ingrepen zoals verhoogde fiets- en voetpaden, vernieuwde perrons aan de bushaltes, nieuwe middenbermen, twee keerpunten en een rondpunt aan de Zuidlaan. 

Bovendien bouwen we vanaf het kruispunt met de Brusselsesteenweg (N9) tot het kruispunt met de Bloemluststraat over een traject van 3 kilometer brede en vrijliggende fietspaden aan beide zijden van de rijbaan. De aanleg van die fietspaden kadert in het fietsrelanceplan van de Vlaamse Regering. Dat plan wil de economie een boost geven na COVID-19, én wil meer Vlamingen op de fiets krijgen. Het Agentschap Wegen en Verkeer verbetert daarom de fietsinfrastructuur langs een reeks gewestwegen. Voor de aanleg van die fietspaden loopt nog tot en met woensdag 2 maart het openbaar onderzoek in het kader van de vergunningsaanvraag (OMV_2021186356). Bekijk de plannen en geef jouw feedback via https://www.wetteren.be/bekendmakingen. 
 
Ontdek hier het project
Op 28 februari start voorbereidende nutswerken

Ter voorbereiding van de heraanleg van de Zuidlaan en de Acaciastraat starten de nutsbedrijven, onder leiding van Fluvius, met het verplaatsen en vernieuwen van de ondergrondse nutsleidingen langs de rijbaan. Deze werken duren tot eind september 2022 en worden uitgevoerd in 5 fasen. 

In een eerste fase wordt gewerkt op het gedeelte van de Zuidlaan (huisnummer 5) en de Bloemluststraat (huisnummer 24) tot en met het kruispunt met de (Korte) Massemsesteenweg (N462). In deze fase wordt gewerkt van eind februari tot eind maart. Vanaf eind maart 2022 schuiven de werken in verschillende fasen op in de richting van het kruispunt met de Warandelaan (N416). Meer informatie over de planning en hinder van fase 2 ontvangt u in een volgende nieuwsbrief. 

In de zomer start Wegen en Verkeer met de aanleg van de fietspaden langs de Zuidlaan tussen het kruispunt met de Brusselsesteenweg (N9) en het kruispunt met de Bloemluststraat. Vanaf augustus start de eigenlijke heraanleg van de Zuidlaan (N417) en Acaciastraat (N416). Deze heraanleg duurt tot eind 2023. 

Bekijk hier de planning
Hinder tijdens de nutswerken van fase 1

Tijdens de nutswerken volgen fietsers en voetgangers een lokale omleiding. Deze omleiding zal zichtbaar zijn op het terrein met behulp van signalisatieborden. Auto’s en vrachtwagens kunnen steeds blijven doorrijden langs de werkzone. Hiervoor verwijderen we midden maart de middeneilanden, waardoor er gedurende een korte periode tijdelijke verkeerslichten worden geplaatst om het verkeer beurtelings te laten voorbijrijden. Na deze korte werken kunnen auto’s en vrachtwagens steeds in beide richtingen langs de werkzone rijden zonder verkeerslichten. 

Wel zijn enkele afslagbewegingen niet meer mogelijk gedurende de werken:

  • Vanaf midden maart kunnen vrachtwagens vanuit de Massemsesteenweg (N462) richting de E40 niet meer links afslaan richting de Zuidlaan (N417). Vrachtwagens die de E40 of Zuidlaan willen bereiken volgen een omleiding via de Brusselsesteenweg (N9). Auto’s kunnen wel van de Massemsesteenweg (N462) links afslaan naar de Zuidlaan (N417).
  • Vanaf eind maart kunnen auto’s en vrachtwagens komende van Wetteren niet meer links afslaan in de Massemsesteenweg (N462) en volgen een omleiding via de Zuidlaan (N417) en de Brusselsesteenweg (N9).
Bekijk hier de actuele hinder
Vragen?
Heb je vragen over deze werken, neem dan contact op met de omgevingsmanager van Wegen en Verkeer via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of via telefoon 0476 72 22 57 (op weekdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur).Voor specifieke vragen over de nutswerken kan je steeds contact opnemen met Fluvius op 078/35 35 34 of kom gewoon langs in onze werfburelen en stel uw vragen iedere woensdag tussen 13.00 uur en 16.00 uur.
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

   

Deel Deel
Tweet Tweet
Mail Mail
Wenst u niet langer onze nieuwsbrief te ontvangen?
U kan uw gegevens aanpassen of volledig uitschrijven van deze lijst.