Copy
Nieuwsbrief Plantin en Moretuslei: Singelkruispunt vijf dagen nagenoeg volledig afgesloten vanaf vrijdagavond 21 augustus

Singelkruispunt vijf dagen nagenoeg volledig afgesloten vanaf vrijdagavond 21 augustus

Met deze nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je op de hoogte over de werken langs de Plantin en Moretuslei.

We zijn ondertussen meer dan halfweg de ingrijpende werken op het kruispunt met de Provinciestraat en de zuidkant van het complex Borgerhout. Deze vrijdag 21 augustus staat een volgende, belangrijke horde voor de deur: de vernieuwing van het Singelkruispunt zelf. In deze nieuwsbrief lees je wat dat precies inhoudt.
 
Kom Slim naar Antwerpen en check voor je vertrekt de beste reisweg via www.sna.be.
 

Werfzone Singelkruispunt breidt uit

Op het Singelkruispunt werken we vandaag op de rijstroken stadinwaarts van de Plantin en Moretuslei, tot aan de Wilrijkstraat, en op de buitenste rijstrook van de Singel-Noord. Eind deze week breiden we de werfzone uit naar zo goed als het volledige kruispunt. Het ‘midden van het kruispunt’ moet immers ook aangepakt en vernieuwd worden.
 

Singel onderbroken ter hoogte van complex Borgerhout

De werken duren van vrijdagavond 21 augustus (21 uur) tot dinsdagochtend 25 augustus (6 uur). Het Singelkruispunt wordt daarbij nagenoeg volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De noord-zuidbeweging op de Singel is met andere woorden onderbroken ter hoogte van complex Borgerhout en de Plantin en Moretuslei is niet rechtstreeks bereikbaar vanaf het kruispunt.
 
Het kruispunt blijft wel toegankelijk voor fietsers en voetgangers, en voor verkeer van de Luitenant Lippenslaan naar de Singel-Noord (zie onderstaand werfschema).


Verkeerssituatie Singelkruispunt en complex Borgerhout van vrijdagavond 21 tot dinsdagochtend 25 augustus.
 

Doorgaand verkeer via Ring, plaatselijk verkeer via lokale omleiding

We beseffen dat deze ingreep een impact heeft op de omgeving en doen er alvast alles aan om de uitvoeringstermijn zo kort mogelijk te houden. In dat opzicht kan de aannemer ook later op de avond of ‘s nachts actief zijn.
 
Vanaf aanstaande vrijdag 21 uur tot volgende week dinsdag 6 uur gelden er bijkomende maatregelen voor het verkeer:
 
Fietsers en voetgangers
  • Het Singelkruispunt blijft toegankelijk via veilig afgebakende corridors.
  • Fietsers en voetgangers gebruiken in beide richtingen het fiets- en voetpad aan de bovenkant van de Luitenant Lippenslaan (brug).
  • Vanaf de spoorwegbrug steken ze over naar de onderkant van de Plantin en Moretuslei.
 
Plaatselijk verkeer
  • Er is geen verkeer mogelijk van en naar de Plantin en Moretuslei via het Singelkruispunt.
  • Plaatselijk verkeer tussen de Plantin en Moretuslei en de Singel rijdt via de Turnhoutsebaan of via de Pretoriastraat en de Cogels-Osylei. Op de Plantin en Moretuslei blijft verkeer mogelijk tot aan de Provinciestraat.
  • Wie naar het centrum moet, vermijdt beter de werfzone en rijdt via de Leien.
 
Doorgaand verkeer
  • De Singel is onderbroken ter hoogte van complex Borgerhout. Noord-zuidverkeer volgt een omleiding via de Ring en gebruikt daarvoor de op- en afritten Berchem en Schijnpoort. Deze omleidingen gelden ook voor het verkeer op de Luitenant Lippenslaan.
  • De brug over de Ring blijft afgesloten in de richting van Deurne-Zuid. Ook de op- en afritten in de werfzone zijn niet toegankelijk. Vanaf de Ring komende van Antwerpen-Noord moet verkeer verplicht richting de Singel.
 

Eindmeet in zicht van werken tijdens zomermaanden

De vernieuwing van het Singelkruispunt en de renovatie van de zuidkant van het complex Borgerhout duren nog tot eind augustus. Tegen dan moet ook het kruispunt met de Provinciestraat klaar zijn. De eindmeet van deze ingrijpende werken in juni en augustus komt dus stilaan in zicht.
 
Tot dan blijft de Plantin en Moretuslei afgesloten ter hoogte van de Provinciestraat en is er geen doorgang op de Luitenant Lippenslaan richting Deurne-Zuid. Op het Singelkruispunt werken we verder aan de rijstroken stadinwaarts van de Plantin en Moretuslei, de overige rijstroken zijn dan opnieuw beschikbaar.


Verkeerssituatie Singelkruispunt en complex Borgerhout van 26 tot 31 augustus.
 
Begin september start aansluitend een nieuwe fase. Dat is meteen ook de laatste. De aannemer werkt dan op de volledige weghelft staduitwaarts van de Plantin en Moretuslei, tussen de Provinciestraat en de Wilrijkstraat. Meer informatie lees je in een volgende nieuwsbrief.


 

Nog vragen?

Contacteer onze bereikbaarheidsadviseur via mail op bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of telefonisch via 0468 03 53 84 (tijdens de kantooruren).

Alle informatie over de heraanleg van de Plantin en Moretuslei vind je op www.wegenenverkeer.be/plantinenmoretus.
Facebook Facebook
Twitter Twitter
YouTube YouTube
Website Website


U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief van dit project.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Antwerpen
Lange Kievitstraat 111-113 bus 41
2018 Antwerpen

wegen.antwerpen@vlaanderen.be