Copy
Nieuwsbrief AWV - Dubbelrichtingsfietspad langs Rijksweg (N78) in Dilsen-Stokkem

Dilsen-Stokkem

Nieuwsbrief 9 augustus

Dubbelrichtingsfietspad langs Rijksweg (N78) in Dilsen-Stokkem 


Beste lezer,
 
Met deze nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) u graag op de hoogte over de werken aan het dubbelrichtingsfietspad op de Rijksweg (N78), ter hoogte van de Glazentrapstraat, rijrichting Dilsen-Stokkem.
AWV verbreedt het fietspad van de Rijksweg in Dilsen-Stokkem, ter hoogte van de Glazentrapstraat, naar een dubbelrichtingsfietspad van zo’n 400 meter. Het vernieuwde fietspad zal aansluiten op het bestaande dubbelrichtingsfietspad ter hoogte van het verkeersplein Heirbaan en maakt de verbinding voor fietsers veel veiliger tussen de Heirbaan en Glazentrapstraat, omdat ze straks niet meer moeten oversteken.
  • De pechstrook op de N78 wordt hiervoor gedeeltelijk opgeheven. 
  • Tussen het fietspad en de rijbaan wordt een groene zone aangelegd om de scheiding tussen het fietspad en de rijweg nog duidelijker en veiliger te maken voor zwakke weggebruikers. 
  • De aanwezige bushalte ter hoogte van de Rotsheide wordt verplaatst tot voor het kruispunt met de Glazentrapstraat. Met deze aanpassingen kunnen fietsers zich gemakkelijker op de rustige zijstraten van de Rijksweg begeven om hun (school)traject voort te zetten.
  • De werken starten dinsdag 16 augustus en zullen ongeveer twee weken duren.
  • Voorafgaandelijk en na de infrastructuurwerken van het fietspad, vernieuwt De Watergroep ook een gedeelte van de waterleidingen.

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen
  • Fietsverkeer volgt een lokale omleiding rond de werken. 
  • Gemotoriseerd verkeer zal tijdelijk over een aangepaste rijstrook rijden. Afhankelijk van de vorderingen van de werken wordt één rijstrook afgesloten of worden beide rijstroken versmald.

Nog vragen? 

Lees het volledige persbericht op onze website of ontdek meer projecten in uw regio op www.wegenenverkeer.be/dilsen-stokkem

Met vriendelijke groeten
Wegen en Verkeer Limburg
Facebook
Twitter
YouTube
Website


Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op de digitale nieuwsbrief over projecten van het Agentschap Wegen en Verkeer in Dilsen-Stokkem.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Limburg
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt

wegen.limburg@vlaanderen.be