Copy
Aanleg tram- en bustunnel, Hasselt / Nieuwsbrief 03/09/2020

Gouverneur Verwilghensingel x Universiteitslaan 

Aanleg tram- en bustunnel

Nieuwsbrief 03/09/2020

Nachtelijke asfalteringswerken op Universiteitslaan op 10 en 11 september


Beste lezer,

Met deze nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je graag op de hoogte over de voortgang van de werken op de Gouverneur Verwilghensingel in Hasselt ter hoogte van het kruispunt met de Koning Boudewijnlaan en de Universiteitslaan. 


Nieuw asfaltwegdek tussen Via Media en Kiezelstraat

Sinds kort is het kruispunt van de Trichterheideweg, Via Media en Universiteitslaan weer volledig open. Aanvullend vernieuwen we ook de asfaltverharding op de Universiteitslaan (N702) tussen het kruispunt met de Via Media en het kruispunt met de Kiezelstraat. De werken gebeuren tijdens twee nachten in de week van 7 september. 

Opgelet: deze werken zijn zeer weersgevoelig. De planning kan dus nog schuiven bij slecht weer.
 

Verkeer op één rijstrook in elke richting tijdens nachtelijke werken 

We pakken dit werk in twee fases aan. Tijdens beide nachten werken we telkens van 20 uur ’s avonds tot 6 uur ’s ochtends. De aannemer freest in elke fase eerst het oude asfalt weg, legt daarna de nieuwe asfaltlagen en brengt tot slot de nieuwe belijning aan.


Fase 1, vanaf donderdagavond 10/9 om om 20 uur: we vernieuwen eerst de buitenzijde van de rijweg (aan beide rijhelften: richting Hasselt en Diepenbeek):
Fase 2, vanaf vrijdagavond 11/9 om 20 uur: vervolgens pakken we de binnenzijde van de rijweg aan (aan beide rijhelften: richting Hasselt en Diepenbeek):

 

 

Doorgaand gemotoriseerd verkeer kan de nachtelijke werken altijd voorbijrijden over één rijstrook in elke richting, aan een aangepaste snelheid.

Het kruispunt met de Via Media/Trichterheideweg en dat met de Kiezelstraat vallen buiten de werfzone. De bioscoopsite, Park H en woonzones Wolske en Godsheide blijven dus bereikbaar voor lokaal autoverkeer vanaf de Universiteitslaan. 

Er is geen hinder voor voetgangers of fietsers op het dubbelrichtingsfietspad langs de Universiteitslaan.


Vooruitblik: vernieuwing kruispunt Kiezelstraat 

Aansluitend, vanaf maandag 14 september, start AWV met de vernieuwing van het kruispunt van de Universiteitslaan en de Kiezelstraat. Met de heraanleg willen we het kruispunt overzichtelijker en veiliger maken voor elke weggebruiker. De werken duren een tweetal maanden, en gebeuren in verschillende fases.

Via www.wegenenverkeer.be/hasselt vind je een gedetailleerd ontwerp en lees je alles over de verkeerssituatie tijdens de werken. Meer info hierover volgt ook in een volgende nieuwsbrief. 
 

Meer informatie en contact?

In onze volgende nieuwsbrief brengen we je op de hoogte van het verdere verloop van de werken. 

Voor meer informatie over de werkzaamheden, de fasering en de tijdelijke verkeerssituaties kan je ondertussen terecht op de webpagina www.wegenenverkeer.be/trambustunnelhasselt

Als u vragen heeft over dit project, kan u contact opnemen
met onze bereikbaarheidsadviseur:

Tom Buntinx
E-mail: tom@bereikbaarheidsadviseur.be
Tel: 011/433 855
Facebook
Twitter
YouTube
Website


Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op de digitale nieuwsbrief over projecten van het Agentschap Wegen en Verkeer in Hasselt.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Limburg
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt

wegen.limburg@vlaanderen.be