Copy
Vernieuwen fietspaden en heraanleg  Zuidlaan (N417) en Acaciastraat (N416) in WetterenNieuwsbrief december 2022
Met de nieuwsbrief houden we je op de hoogte over de werken aan de Zuidlaan (N417) en de Acaciastraat in Wetteren. De komende twee jaar bouwen we er aan een veilige en aangename gewestweg.
Molenstraat en Biezeweg vanaf 23 december opnieuw toegankelijk

De twee tijdelijke maatregelen, die sinds begin december van kracht waren, duren nog tot deze vrijdag. Een overzicht:

  • In de loop van de namiddag passen we de verkeerslichten van het kruispunt Ijzeren Brug aan. Vanaf dan is het kruispunt conflictvrij en veiliger. Zodra de verkeerslichten in orde zijn, is de Molenstraat opnieuw toegankelijk in beide richtingen (vandaag eenrichtingsverkeer).

  • Door het koude weer hebben de asfalteringswerken ter hoogte van de Biezeweg vertraging opgelopen. Onder voorbehoud van goede omstandigheden kan de aannemer deze week wel een nieuwe onderlaag asfalt leggen op het kruispunt. Dan kan de Biezeweg op vrijdag terug open, een weekje later dan gepland. De toplaag op de rijweg en de asfaltering van het fietspad volgen in 2023. 

Lees meer over de andere verkeersmaatregelen
Prettig eindejaar!

Van zaterdag 24 december 2022 t.e.m. maandag 9 januari 2023 is het winter-bouwverlof. De werf ligt dan even stil. De huidige verkeerssituatie blijft behouden. Wegen en Verkeer wenst iedereen een prettig eindejaar!

 

Vooruitblik 2023

Vanaf dinsdag 10 februari werken we verder. Een update over de twee werfzones:

  • Aanleg fietspaden Brusselsesteenweg (N9) - Bloemluststraat: de werken op de Zuidlaan (N417) tussen de Biezeweg en de Bloemluststraat wisselen van rijvak. Het verkeer richting Wetteren dat er nu over de rechter weghelft rijdt, moet vanaf dan over de linker weghelft rijden. Er is geen impact op de verkeersstromen of bereikbaarheid.

  • Wegen- en rioleringswerken Bloemluststraat - Warandelaan (N416): we werken verder aan de riolering en voet- en fietspaden in de huidige werfzone. Als alles volgens vlot verloopt, starten we in de loop van februari met fase 3. Vanaf dan zullen we ook rondom het kruispunt Massemsesteenweg (zuidkant – oneven huisnummers) werken. Uiteraard informeren we je voordien nog uitgebreid.

Lees meer over de planning
Vragen?
Heb je vragen over deze werken? Conctacteer de omgevingsmanager van Wegen en Verkeer via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of via 0476 72 22 57 (op weekdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur).
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

   

Deel Deel
Tweet Tweet
Mail Mail
Wenst u niet langer onze nieuwsbrief te ontvangen?
U kan uw gegevens aanpassen of volledig uitschrijven van deze lijst.