Copy
N2xN78, Lanaken: Heraanleg rotonde Veldwezelt / Nieuwsbrief 10/04/2020

N2 x N78 Lanaken

Heraanleg rotonde Veldwezelt

Nieuwsbrief 10/04/2020

Werken herstarten beperkt vanaf woensdag 15 april 

 

Beste lezer,


Met deze nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je graag op de hoogte over de heraanleg van de rotonde op de kruising van de N2 (Bilzerbaan, 2e Carabinierslaan) en de N78 (Kiezelweg) in Veldwezelt, Lanaken. 
 

Veiligheid voorop

Na een periode van werfstilstand door de coronacrisis zal de aannemer vanaf volgende week woensdag 15 april zijn werkzaamheden deels hervatten. De aannemer maakte een risicoanalyse van alle uit te voeren taken zodat arbeiders de opgelegde veiligheidsmaatregelen, zoals social distancing, maximaal kunnen toepassen. De veiligheid van iedereen staat immers voorop.

AWV bedankt de aannemer
alvast voor de geleverde inspanningen. 
 

Beperkte heropstart

Het gaat dus om een beperkte heropstart. Er worden in eerste instantie werken uitgevoerd waarbij er voldoende afstand kan worden gehouden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan gemechaniseerde activiteiten, zoals grondwerken of funderingswerken. Kan de aannemer voor bepaalde werkzaamheden de veiligheid niet of onvoldoende garanderen, dan voert hij ze ook niet uit. 

Op dit ogenblik hebben wij nog geen zicht op de verdere timing of eventuele verschuivingen. AWV en de aannemer zullen in de komende weken de planning verder verfijnen. Zodra wij meer nieuws hebben brengen wij je op de hoogte. 
 

Waar staan we ook alweer?

Vanaf volgende week gaat de aannemer opnieuw aan de slag aan de kant van de Bilzerbaan (fase 1). Hij werkt er verder aan de westelijke helft van de rotonde en de bypass. 

Voor het verkeer verandert er niets. De werfzone is nog steeds een drietaks kruispunt. Omdat het aanzienlijk rustiger is op de baan, activeren we de tijdelijke verkeerslichten voorlopig nog niet opnieuw. Uiteraard blijven we deze situatie monitoren. 

Verkeer op de N78 Kiezelweg tussen Lanaken en Vroenhoeven blijft gewoon mogelijk. Wil je van Bilzen naar Lanaken of Maastricht, dan volg je de omleiding via Riemst. Ook de lokale verkeersmaatregelen en de fietsstraten blijven van kracht. 
 


Blijf op de hoogte: schrijf in op onze digitale nieuwsbrief
 

Op de projectpagina www.wegenenverkeer.be/veldwezelt vindt u alle informatie over de heraanleg van de rotonde. Men kan er zich ook inschrijven op onze digitale nieuwsbrief.

Nog vragen? Contacteer dan uw bereikbaarheidsadviseur Frederik Bronckaerts via bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be of 011 433 855.
 
Facebook
Twitter
YouTube
Website


Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op de digitale nieuwsbrief over projecten van het Agentschap Wegen en Verkeer in Lanaken.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Limburg
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt

wegen.limburg@vlaanderen.be