Copy
Nieuwsbrief N742 Dilsen-Stokkem - 14/03/2022

N742 Dilsen-Stokkem

Nieuwsbrief 14 maart 2022

Werken aan waterleiding klaar tot aan Langs de graaf, vanaf april opnieuw eenrichtingsverkeer Beste lezer,
 
met deze nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je graag op de hoogte over de vernieuwing van de Arnold-Sauwenlaan (N742) in Dilsen-Stokkem. 

Werken aan waterleiding vlotter dan gepland

Begin februari startte De Watergroep met de 1ste fase van de vernieuwing van de waterleiding langs de Arnold-Sauwenlaan, vanaf de Rijksweg tot aan Langs de Graaf. Die werken zijn ondertussen klaar. En dat ging vlotter dan verwacht, want eerder zou het drinkwaterbedrijf er tot april aan de slag zijn. 

De nutswerken aan de waterleiding schuiven stelselmatig op tot aan de Nieuwe Weerd. Deze maand werkt de verantwoordelijke aannemer ter hoogte van het kruispunt Langs de Graaf en Steenkuilstraat. Het verkeer zal de werfzone beurtelings passeren, via verkeerslichten
 

Tijdelijk dubbelrichtingsverkeer

Het eenrichtingverkeer tussen de Rijksweg en de Langs de Graaf daarentegen gaat even in de koelkast, tot begin april. Op dat stuk van de Arnold-Sauwenlaan vinden er de komende weken geen werken plaats. AWV beslist daarom om opnieuw verkeer in beide richtingen toe te laten. 
 

Vernieuwing rijweg en fietspad begin april

Begin april start AWV met de effectieve vernieuwing van het fietspad en de rijweg. Merk op dat ook die planning ietwat wijzigt en de start vervroegt, van midden april naar het begin van die maand. De fasering blijft hetzelfde: de aannemer start aan de noordzijde (even huisnummers) van de Arnold-Sauwenlaan, tussen de Rijksweg en Langs de Graaf. Tegen het zomers bouwverlof midden juli zouden rijweg en fietspad er aan weerskanten klaar zijn. 

Zodra AWV start, hervat ook het eenrichtingsverkeer. Begin april zal verkeer richting Stokkem de werkzone kunnen passeren. Wie het centrum verlaat richting de Rijksweg, rijdt om via de Stokkemerbaan. Fietsers gebruiken het vrije fietspad in beide richtingen, aan één kant van de rijweg. 

Blijf op de hoogte 

Een uitgebreide projectomschrijving vind je op de projectpagina van het Agentschap Wegen en Verkeer op. Je kan je er ook inschrijven op onze digitale nieuwsbrief. Zo blijf je vlot op de hoogte. 

Heb je ondertussen nog vragen? Contacteer onze bereikbaarheidsadviseur via bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be of op het nummer 0465 09 40 84 (tijdens de kantooruren).


Met vriendelijke groeten,

Wegen en Verkeer Limburg
Vlaams herstelplan: meer fietspaden dan ooit
COVID-19 heeft de wereld en Vlaanderen hard getroffen. Daarom lanceerde de Vlaamse Regering een herstelplan. Een investering van 4,3 miljard in 180 projecten in uiteenlopende domeinen. Van cultuur tot sport, van onderwijs tot de zorgsector en van technologie tot milieu. Deze werken worden deels met deze herstelmiddelen uitgevoerd. 
Facebook
Twitter
YouTube
Website


Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op de digitale nieuwsbrief over projecten van het Agentschap Wegen en Verkeer in Dilsen-Stokkem.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Limburg
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt

wegen.limburg@vlaanderen.be