Copy

Herinrichting Assesteenweg (N285) Ternat
Nieuwsbrief juni 2020 > correctie artikel 1
Op 30 september 2019 startte het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van de Assesteenweg (N285) aan het op- en afrittencomplex van de E40 in Ternat. Langs deze weg informeren wij jou over dit project door op regelmatige tijdstippen actuele informatie over de werken en de verkeerssituatie ter hoogte van de werfzone met jou te delen. Heb je op dit moment al vragen? Neem dan contact op met onze bereikbaarheidsadviseur Jonas via bereikbaar-vlbr@wegenenverkeer.be.
Start fase 3B ter hoogte van noordelijke op- en afrit vanaf maandag 8 juni
De voorbije weken werkte onze aannemer in de zone tussen de Essenestraat en frituur/Café Transport, op de rijweg richting Ternat. Omwille van de beperkte openbare ruimte werden er tijdelijke verkeerslichten geplaatst die voor extra hinder zorgden op de Assesteenweg. Vanaf vrijdagavond 5 juni worden deze verkeerslichten weggenomen en zal het doorgaand verkeer tussen Ternat en Asse opnieuw volledig over twee versmalde rijstroken verlopen ter hoogte van de werfzone.

Op maandag 8 juni starten we met een volgende deelfase, fase 3B, waarin er gewerkt wordt op de rijweg richting Asse en voor een deel ook op de noordelijke op- en afrit (oprit richting Gent, afrit vanuit Brussel). De oprit richting Gent blijft steeds open en bereikbaar.
Afrit vanuit Brussel blijft afgesloten tot einde werken
De afrit vanuit Brussel blijft ook tijdens fase 3B afgesloten. Wie op de E40 rijdt vanuit Brussel en in Ternat wil zijn, zal nog tot het einde van de werken een keerbeweging moeten maken aan het op- en afrittencomplex in Affligem (nr. 19a).
Nattestraat voorlopig nog niet opengesteld
Tussen speelhal Josan en de oprit richting Brussel moeten enkel het fiets- en voetpad nog worden aangelegd. Dat zal in de week van 8 juni gebeuren. De aansluiting met de Nattestraat zal op vrijdag 12 juni opnieuw opengesteld worden voor verkeer.
Alle informatie en de laatste updates over de werken vindt u op de webpagina
Vragen of suggesties? 
Algemene fasering
Actuele hinder
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

  

Deel Deel
Tweet Tweet
Mail Mail
Wenst u niet langer onze nieuwsbrief te ontvangen?
U kan uw gegevens aanpassen of volledig uitschrijven van deze lijst.