Copy
Vernieuwen fietspaden en heraanleg  Zuidlaan (N417) en Acaciastraat (N416) in WetterenNieuwsbrief maart 2022
Met de nieuwsbrief houden we u op de hoogte over de werken aan de Zuidlaan (N417) en de Acaciastraat (N416) in Wetteren. De komende tijd bouwen we er aan een veilige en aangename gewestweg.
3 km aan vernieuwde fietspaden klaar

Sinds de zomer werken we aan de fietspaden langs de Zuidlaan (N417) tussen de kruispunten met de Brusselsesteenweg (N9) en de Bloemluststraat. Goed nieuws: binnenkort is dit deel van de werken klaar! Zodra het weer het toelaat, kan de toplaag asfalt gelegd worden. Over een afstand van 3 kilometer kan u vanaf dan fietsen over brede fietspaden aan beide kanten van de weg. 

Fase 3 van de herinrichting in 2 deelfasen

Ook het andere deel van de werken, de herinrichting tussen de Bloemluststraat en de Warandelaan (N416), gaat binnenkort een volgende fase in. Dat gebeurt zodra de werken aan de fietspaden afgerond zijn. Vanaf dan zijn er ook werken rondom het kruispunt met de Massemsesteenweg (N462). Om het kruispunt zelf zo lang mogelijk open te houden, werken we in twee deelfasen. Fase 3A (midden maart - april) situeert zich aan de zuidkant van de weg tussen de Bloemluststraat en de Massemsesteenweg (N462). Het kruispunt zelf pakken we aan in fase 3B (april - juni).

Meer over de timing van het project
Fietsers volgen andere omleiding 

Tijdens fase 3A is er ook een nieuwe verkeerssituatie. 

  • Tussen Molenhoekje en de Massemsesteenweg (N462) geldt er eenrichtingsverkeer richting Wetteren. Verkeer richting de E40 en Brusselsesteenweg (N9) volgt de omleiding via de Massemsesteenweg (N462). 
  • Ook fietsers volgen een omleiding. Richting Wetteren: via Molenhoekje, Bloemluststraat, Molenakkerweg, Spoorweglaan en Victor van Sandelaan. Richting Brusselsesteenweg (N9): via Victor van Sandelaan en Korte Massemsesteenweg.
Omdat de werkzaamheden en bijhorende verkeerssituatie afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals het weer, zijn er soms wijzigingen in de planning of maatregelen. De meest actuele info vindt u steeds op onze website. 
Meer over de verkeersmaatregelen
Bekijk de kaart in het groot
Vragen?
Neem contact op met de omgevingsmanager van Wegen en Verkeer via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of via telefoon 0476 72 22 57 (op weekdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur).
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

   

Deel Deel
Tweet Tweet
Mail Mail
Wenst u niet langer onze nieuwsbrief te ontvangen?
U kan uw gegevens aanpassen of volledig uitschrijven van deze lijst.