Copy
Vernieuwen fietspaden en heraanleg  Zuidlaan en Acaciastraat in Wetteren

Nieuwsbrief augustus 2022
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de werken aan de Zuidlaan (N417) en de Acaciastraat (N416) in Wetteren. De hoofdwerken gaan morgen van start, dus we geven je graag nog even een update van wat te verwachten de komende maand.
Herinrichting Zuidlaan en Acaciastraat van start op 2 augustus
Vanaf dinsdag 2 augustus werkt Wegen en Verkeer aan de herinrichting van de gewestweg tussen de kruispunten met de Bloemluststraat en de Warandelaan (N416). Om de hinder voor buurtbewoners, handelaars en weggebruikers te beperken, voert de aannemer de werken uit in verschillende fasen. In een eerste fase tot april 2023 werken we aan de noordkant van de weg in de Zuidlaan en Acaciastraat (even huisnummers). Nadien wordt de zuidkant aangepakt.
Timing en Impact
Gemotoriseerd verkeer in één richting mogelijk
Tijdens de werken is er een gewijzigde verkeerssituatie. Onderstaande aanpassingen gelden
van 2 augustus tot september 2022:
  • Om veilig te kunnen fietsen, rijden fietsers in beide richtingen via de Victor van Sandelaan, de Spoorweglaan en het fietspad parallel aan de spoorweg. Voetgangers kunnen wandelen langs de werfzone.
  • In de Zuidlaan is gemotoriseerd verkeer enkel mogelijk richting Wetteren en Serskamp. Verkeer naar de E40/Zottegem volgt een omleiding via de Noordlaan en Kwatrechtsteenweg (N400).
  • In de Acaciastraat tussen de Victor Van Sandelaan en de Zuidlaan is gemotoriseerd verkeer wel mogelijk in beide richtingen.
  • Vrachtverkeer richting Wetteren volgt een omleiding via de Paepestraat (N442), Ledebaan (N442), Hoogstraat (N442), Gentsesteenweg (N9), Grote Steenweg (N9) en Brusselsesteenweg (N9).
     

 
Bekijk hoe je rijdt tijdens de werken
Nieuwe fietspaden voor vlot en veilig fietsverkeer
Ook verbetert Wegen en Verkeer vanaf 2 augustus de fietspaden vanaf het kruispunt met de Brusselsesteenweg (N9) tot het kruispunt met de Bloemluststraat. Over een traject van 3 kilometer komen brede en vrijliggende fietspaden aan beide zijden van de rijbaan. Dit gebeurt in twee fasen: tot oktober 2022 werken we aan de zuidkant van de weg (oneven huisnummers) en van oktober 2022 tot februari 2023 komt de noordkant aan bod (even huisnummers). Deze vernieuwing maakt deel uit van het fietsrelanceplan van de Vlaamse Regering. Fietsers volgen tijdens de werken een omleiding (zie hierboven).
Wat het parkeren betreft willen we graag duidelijkheid scheppen rond het parkeerverbod. Er is nu een parkeerverbod geplaatst voor de volledige zone van de fietspadheraanleg. Dit zal de komende dagen aangepast worden.
Het parkeerverbod zal enkel gelden aan de zuidkant van de weg (oneven huisnummers) tot oktober 2022. Vanaf oktober geldt het parkeerverbod aan de noordkant (even huisnummers). Tussen Biezeweg en net voorbij de Koedreef zal het parkeerverbod opgeheven worden aan de noordzijde. Aan de zuidzijde blijft het gelden omdat er daar zal gewerkt worden. 
 
Ontdek de nieuwe fietspaden
Vragen?
Heb je vragen over deze werken? Conctacteer de omgevingsmanager van Wegen en Verkeer via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of via 0476 72 22 57 (op weekdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur).
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

   

Deel Deel
Tweet Tweet
Mail Mail
Wenst u niet langer onze nieuwsbrief te ontvangen?
U kan uw gegevens aanpassen of volledig uitschrijven van deze lijst.