Copy
Vanaf maandag 13 november voorbereidende werken op Provincialeweg (N17)

Vanaf maandag 13 november voorbereidende werken op Provincialeweg (N17)

Gewestweg twee weken afgesloten tijdens rooien van bomen
Met deze nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je graag op de hoogte over de werken aan de Provinciale weg (N17) in Sint-Amands.
 
Om de veiligheid en het comfort voor fietsers en automobilisten te vergroten wordt de Provincialeweg (N17) grondig vernieuwd. Deze werken brengen onvermijdelijk hinder met zich mee. Daarvoor willen we ons nu al verontschuldigen. Om de hinder te beperken werkt de aannemer in verschillende fases. Er zijn omleidingen voorzien, zowel voor plaatselijk als voor doorgaand en zwaar verkeer. Op 13 november starten de voorbereidende werken: een aantal bomen langs het traject worden gerooid en nutsleidingen verplaatst.
 

Werkwijze, timing en omleidingen

Men start met het rooien van de bomen vanaf de rotonde De Haan en schuift op richting het kruispunt Lippelodorp/Oppuurseweg. Voor voetgangers blijft de werf toegankelijk, maar fietsers, auto’s en vrachtwagens worden omgeleid. Tijdens het rooien van de bomen wordt de Provincialeweg uit veiligheidsoverwegingen gedurende twee weken volledig afgesloten voor het verkeer.
 
Ook lokaal verkeer mag de werfzone tijdens de werkuren (op werkdagen van 7u tot 17u) niet betreden. Buiten de werkuren (voor 7u en na 17u) kan dit wel, maar steeds op eigen risico. Bewoners die hun auto tijdens de werkuren nodig hebben, plaatsen best hun voertuig voor 7u buiten de werfzone. Wie in de zijstraten van de werfzone woont, moet de omleiding volgen.
 
Volgende omleidingen worden voorzien:
  • Het plaatselijk verkeer richting Dendermonde wordt omgeleid via de Oppuurseweg, Lippeloseweg, Voortstraat, Oppuursdorp, Wilgenweg, Pandgatheide, Keten, Dorekensstraat en Fok.
  • Plaatselijk verkeer richting Willebroek rijdt om via Fok, Dorekensstraat, Keten, Pandgatheide, Nijven, Lippeloseweg en Oppuurseweg.
  • Doorgaand en zwaar verkeer (>3,5 ton) tussen Dendermonde en de A12 in Willebroek moet omrijden via de N16, de E17 en de N41.
  • Ook voor fietsers is een omleiding voorzien. Via de Heibosstraat, de Damstraat, de Vekenstraat, Driehuizen en Breutheide bereiken zij opnieuw de Provincialeweg. Deze omleiding geldt in beide richtingen.
  • De bussen van De Lijn volgens eveneens een omleiding volgen. Hierover ontvang je op een later tijdstip meer informatie. Voor alle info over de (aangepaste) dienstregeling kan je steeds terecht op www.delijn.be.

Extra maatregelen

Een aantal extra maatregelen moet ervoor zorgen dat het verkeer op de omleidingsroute voor plaatselijk verkeer zo vlot mogelijk kan doorstromen en zo veilig mogelijk verloopt:
  • Tijdens de spitsuren is politiebegeleiding voorzien op mogelijke knelpunten. Een mobiele eenheid staat ook klaar om in te springen waar nodig.
  • Op de omleidingsroute worden snelheidscontroles uitgevoerd.
  • Ook geldt er op deze route een parkeerverbod.
  • Tot slot worden de Schaddekensdries, Nijven, Nijvendries en de Voortstraat ingericht als eenrichtingsstraat. Fietsers mogen wel in beide richtingen rijden.

Nutswerken

Vanaf 26 november nemen de nutsmaatschappijen het over. Plaatselijk verkeer kan dan weer over de Provincialeweg, zij het over één rijstrook. Door middel van tijdelijke lichten kan het verkeer beurtelings de werfzone kunnen passeren. De omleiding voor doorgaand en zwaar verkeer en de omleiding voor fietsers blijven gelden.
 

Wijziging in de planning

De eigenlijke heraanleg van de Provincialeweg was oorspronkelijk voorzien in het voorjaar van 2018. Momenteel is men de komende maanden echter ook aan het werk aan de N41. Tijdens de werken aan de N17 loopt er een omleiding langs de N41. Bij het afstemmen van de detailplanning bleek dat de hinder veel te groot zou zijn als we beide werven tegelijk zouden uitvoeren. Daarom is beslist de eigenlijke werken voor de heraanleg van de N17 uit te stellen tot het voorjaar van 2019.
 

Blijf op de hoogte & bereikbaarheidsadviseur

Op onze website www.wegenenverkeer.be/sint-amands vind je alle informatie over deze werken terug. Heb je nog vragen over deze werken? De bereikbaarheidsadviseur staat voor je klaar. Bel gerust naar 0477 477 476 (tijdens de kantooruren) of stuur een mailtje naar bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be.
Facebook
Twitter
YouTube
Website


U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief van dit project.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Antwerpen
Lange Kievitstraat 111-113 bus 41
2018 Antwerpen

wegen.antwerpen@vlaanderen.be