Copy
Nieuwsbrief N75 Dilsen-Stokkem - 18/01/2022

N75 Dilsen-Stokkem

Nieuwsbrief 18 januari 2022


Vernieuwing fietspaden van Boslaan (N75) in Dilsen-Stokkem starten maandag 24 januari

 


Beste lezer,
 
met deze nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je graag op de hoogte over de vernieuwing van de fietspaden langs de Boslaan (N75) in Dilsen-Stokkem. 

10 Kilometer nieuw fietspad op populaire fietsroute

Het fietspad van de Boslaan (N75) wordt aan beide kanten vernieuwd, tussen de rotonde met de Nationaal Parklaan in Dilsen-Stokkem en de brug over het oude Kolenspoor in As. Dat is goed voor in totaal 10 kilometer nieuw fietspad en moet zorgen voor meer fietscomfort op een populaire fietsroute tussen het oud station van As en de Maasvallei in Dilsen-Stokkem.

Het fietspad in asfalt wordt verbreed tot een comfortabele twee meter, richting de rijweg. De groene berm blijft behouden maar de pechstrook verdwijnt. Ter hoogte van Sparrendal blijven de pechstroken nog even liggen omdat ze later als werkzone zullen dienen voor de toekomstige realisatie van een ecoduct en fietsbrug over de Boslaan. 

Het fietspad richting As aan de kant van het Stokkemerbos, tussen de Schoolstraat en de woonwijk Groot Homo, wordt een dubbelrichtingsfietspad. Zo ontstaat er via de Schoolstraat een uitwisseling tussen de Boslaan en de fietssnelweg As-Maaseik. 
 

Gefaseerde uitvoering start richting Dilsen-Stokkem

De werken aan het fietspad van de Boslaan starten op maandag 24 januari. De vernieuwing gebeurt in twee fases per rijrichting. Het fietspad richting Dilsen-Stokkem komt eerst aan bod, vervolgens dat richting As.
 
Tegen april moet het fietspad richting Dilsen-Stokkem klaar zijn. Daarna liggen de werken omwille van het broedseizoen tijdelijk stil tot 30 juni. De vernieuwing van het fietspad richting As vindt dus pas plaats vanaf juli
 
Opgelet: asfaltwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen. 


 

Minderhinder-maatregelen: fietsers in dubbelrichting, inname rijstrook Boslaan

Vanaf maandag rijdt gemotoriseerd verkeer richting Dilsen-Stokkem op de Boslaan over één rijstrook aan de kant van de werfzone. De aannemer gebruikt de pechstrook en de rechterrijstrook als werkzone en zijn daardoor niet toegankelijk. Deze verkeerssituatie geldt de klok rond. Richting As is er voorlopig geen hinder. 
 
Wanneer we het fietspad vernieuwen, is het fietspad aan die kant van de Boslaan volledig onderbroken en is er geen fietsverkeer mogelijk. Fietsers fietsen dan tijdelijk in beide richtingen over het fietspad aan de overkant. Tot april geldt het fietspad richting As in beide richtingen. 

Blijf op de hoogte 

Een uitgebreide projectomschrijving vind je op de projectpagina van het Agentschap Wegen en Verkeer op. 

Heb je ondertussen nog vragen? Contacteer Meldpunt Wegen op het nummer 011 74 23 00 of via het online contactformulier


Met vriendelijke groeten,

Wegen en Verkeer Limburg
Vlaams herstelplan: meer fietspaden dan ooit
COVID-19 heeft de wereld en Vlaanderen hard getroffen. Daarom lanceerde de Vlaamse Regering een herstelplan. Een investering van 4,3 miljard in 180 projecten in uiteenlopende domeinen. Van cultuur tot sport, van onderwijs tot de zorgsector en van technologie tot milieu. Deze werken worden deels met deze herstelmiddelen uitgevoerd. 
Facebook
Twitter
YouTube
Website


Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op de digitale nieuwsbrief over projecten van het Agentschap Wegen en Verkeer in Dilsen-Stokkem.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Limburg
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt

wegen.limburg@vlaanderen.be