Copy
Nieuwsbrief Merksemsebaan: Deurnesteenweg (kant Deurne) volledig afgesloten vanaf zondag 1 maart

Deurnesteenweg (kant Deurne) volledig afgesloten vanaf zondag 1 maart  

Met deze nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je graag op de hoogte van de werken aan Merksemsebaan (N120) en Deurnesteenweg in Wijnegem.

De nutswerken aan de zuidzijde van de Merksemsebaan, ter hoogte van de Deurnesteenweg, ondervinden moeilijkheden door overvloedig grondwater. Omdat het water wegpompen geen effectieve optie is, moet de aannemer de sleuven en putten verstevigen met damplanken. De werfzone breidt daarom uit, wat de mogelijkheden voor verkeer op het kruispunt vanaf zondagnamiddag 1 maart extra beperkt.
 

Deurnesteenweg (kant Deurne) volledig onderbroken, ook oversteek richting Schoten niet mogelijk

Door de uitgebreide werfzone gaan zowel de bypass naar de Deurnesteenweg (kant Deurne) als de oversteek naar Deurnesteenweg (kant Hoogmolenbrug) voor autoverkeer vanuit Antwerpen dicht vanaf zondagnamiddag 1 maart.
 
Voor doorgaand autoverkeer op de Merksemsebaan blijft de situatie zoals ze is. Er is één rijstrook beschikbaar richting Wijnegem. Richting Antwerpen zijn er twee rijstroken beschikbaar. Voor verkeer van en naar de Deurnesteenweg wijzigt er wel één en ander. Afhankelijk van je bestemming volg je een omleiding of rijd je via een keerlus.
 

Gemotoriseerd verkeer van en naar Deurne

De bypass richting Deurne voor verkeer vanuit Antwerpen is vanaf zondag afgesloten. Daardoor is de Deurnesteenweg aan deze zijde van de Merksemsebaan volledig onderbroken.
  • Vanaf de Merksemsebaan volgt gemotoriseerd verkeer richting Deurnesteenweg (kant Deurne) een omleiding via de Bisschoppenhoflaan, Lakborslei, Confortalei, Ter Heydelaan en E. Fahylaan.
  • Via deze omleiding zullen de handelaars op de Deurnesteenweg (zijde Deurne) ook te bereiken zijn.
  • Verkeer vanuit Deurne naar de Merksemsebaan volgt dezelfde omleiding, in omgekeerde richting.

Gemotoriseerd verkeer van en naar Schoten

Oversteekbewegingen op het kruispunt Merksemsebaan-Deurnesteenweg zijn niet mogelijk omdat de middenberm dicht gaat. Twee keerlussen op de Merksemsebaan, ter hoogte van firma Colas en iets voorbij de Bijkhoevelaan, zorgen voor meer mogelijkheden.
  • Komend van Antwerpen is de oversteek naar de Hoogmolenbrug en Schoten niet mogelijk. Dit verkeer rijdt het kruispunt voorbij, keert verderop via de aangegeven keerlus en kan vervolgens afslaan richting Hoogmolenbrug en Schoten.
  • Verkeer komend van de Hoogmolenbrug en Schoten kan op de Merksemsebaan enkel rechts afslaan. Verkeer richting Wijnegem neemt een keerlus aan firma Colas, om vervolgens de weg via de Merksemsebaan te vervolgen.
Een bijkomende omleiding leidt gemotoriseerd verkeer van centrum Schoten naar Wijnegem via de Hoogmolendijk, Albertkanaalbaan en Brug van Wijnegem.

Fietsers steken over aan Bijkhoevelaan

Omdat de fietsoversteken op de Merksemsebaan ter hoogte van de Deurnesteenweg onderbroken zijn, steken fietsers de Merksemsebaan over aan de Bijkhoevelaan via een lichtengeregeld oversteek.
 

Verkeerssituatie minstens een week in voege

De aannemer plaatst alle signalisatie en wegmarkeringen vanaf zondag 1 maart, ’s morgensvroeg. In de loop van de namiddag gaat de verkeerssituatie in voege. Dit blijft minstens een week zo, tot zeker zondag 8 maart.
 
Ondertussen evalueert het projectteam de situatie ter plaatse dag per dag. Afhankelijk van de voortgang van de werken, kan de verkeerssituatie bijgestuurd worden om zo snel mogelijk de rijbewegingen van en naar de Deurnesteenweg weer mogelijk te maken.
 
We houden je hierover op de hoogte in de volgende nieuwsbrieven.
 

Blijf op de hoogte

Op www.wegenenverkeer.be/wijnegem vind je altijd de meest recente informatie over het project.
 
Heb je nog vragen na het lezen van deze nieuwsbrief? Dan kan je terecht bij onze bereikbaarheidsadviseur door te mailen naar bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of te bellen op 0468 03 53 84 (tijdens de kantooruren).
Facebook Facebook
Twitter Twitter
YouTube YouTube
Website Website


U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief van dit project.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Antwerpen
Lange Kievitstraat 111-113 bus 41
2018 Antwerpen

wegen.antwerpen@vlaanderen.be