Copy
Herinrichting Merksemsebaan (N120) en Deurnesteenweg: ingrijpende nutswerken starten op 27 januari

Herinrichting Merksemsebaan (N120) en Deurnesteenweg: ingrijpende nutswerken starten op maandag 27 januari

Met deze nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je graag op de hoogte van de werken aan Merksemsebaan (N120) en Deurnesteenweg.
 
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat de Merksemsebaan (N120) in Wijnegem herinrichten ter hoogte van de Deurnesteenweg en Bijkhoevelaan. De grondige heraanleg start later dit jaar. Op maandag 27 januari beginnen de nutsmaatschappijen alvast met hun voorbereidende werken. We verwachten stevige hinder voor gemotoriseerd verkeer, in eerste instantie richting Antwerpen.
 

Verkeer richting Antwerpen over één rijstrook: grote hinder verwacht

Vanaf maandag 27 januari werkt de aannemer aan de noordzijde van de Merksemsebaan (fase 1), ruwweg tussen de Bijkhoevelaan en de Deurnesteenweg. Tijdens de werken is de rechterrijstrook niet beschikbaar. Autoverkeer richting Antwerpen verloopt er gedurende een 4-tal weken over één rijstrook in plaats van twee. Voetgangers en fietsers kunnen de werken passeren via een afgeschermde doorgang.


Verkeerssituatie vanaf 27/01/20
 
Tijdens die periode blijft de afslagbeweging richting Hoogmolenbrug en Schoten (via Deurnesteenweg) zo lang als mogelijk beschikbaar. Enkel vanaf maandag 10 februari kan gemotoriseerd verkeer er gedurende enkele dagen niet afslaan richting Schoten. De aannemer realiseert er een doorsteek onder de rijweg. Tot die klaar is, geldt er enkelrichtingsverkeer vanuit Schoten richting de Merksemsebaan (N120). Verkeer naar Schoten volgt hierbij een omleiding.
  • Komend van Wijnegem rijd je via de Houtlaan (N12), Albertkanaaldijk en Hoogmolendijk richting Schoten.
  • Vanuit Antwerpen en Deurne volg je een omleidingsroute via de Bisschoppenhoflaan, Brug van den Azijn en Bredabaan (N1).

Boven: verkeerssituatie tijdens enkele dagen in week van 10/02/20.

Onder: de omleidingen richting Schoten wanneer de afslagbeweging niet mogelijk is. 

 

Doorsteken onder N120 in krokusverlof, zuidzijde volgt aansluitend

De werken aan de noordzijde van de N120 duren naar verwachting tot 21 februari. In de week die daarop volgt (krokusvakantie) realiseert de aannemer verschillende doorsteken dwars onder de N120 door (fase 2). De werfzone verschuift op regelmatige basis, en verkeer (zowel richting Antwerpen als richting Wijnegem) verloopt over een beperkt aantal rijstroken.
 
Als alles volgens plan verloopt, verhuizen de nutswerken begin maart naar de zuidzijde van de N120 (fase 3). Ook hier zal de rechterrijstrook worden ingenomen en loopt verkeer richting Wijnegem over één rijstrook in plaats van twee.
 
Zodra de nutswerken klaar zijn, start de vernieuwing van de weginfrastructuur (vanaf juni 2020). De werken van Wegen en Verkeer kennen drie grote fasen en duren tot september 2021.
 

Meer info?

Meer info over de komende fases van de nutswerken en over de hoofdwerken lees je in volgende nieuwsbrieven. Op www.wegenenverkeer.be/wijnegem is alle meest recente info terug te vinden.
Facebook Facebook
Twitter Twitter
YouTube YouTube
Website Website


U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief van dit project.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Antwerpen
Lange Kievitstraat 111-113 bus 41
2018 Antwerpen

wegen.antwerpen@vlaanderen.be