Copy
Nieuwsbrief Merksemsebaan: extra verkeershinder tot einde krokusvakantie

Nieuwsbrief Merksemsebaan: extra verkeershinder tot einde krokusvakantie

Met deze nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je graag op de hoogte van de werken aan Merksemsebaan (N120) en Deurnesteenweg in Wijnegem.
 
Omwille van technische redenen wijzigt de fasering van de nutswerken op de Merksemsebaan. Hieronder geven we je een overzicht van de nieuwe planning en hinder voor het verkeer.
 

Van woensdag tot zaterdag: verkeer over één rijstrook in elke richting

Tegelijk met de aanleg van de nutsleidingen aan de noordzijde van de Merksemsebaan wordt vanaf morgen een doorsteek onder de zuidzijde van de N120 uitgevoerd. Hierdoor is ook richting Wijnegem slechts één rijstrook beschikbaar voor verkeer.
Ondertussen neemt de kruising van de Deurnesteenweg meer tijd in beslag en gelden de omleidingen richting Schoten nog tot en met zaterdag.
 
Doorsteek Deurnesteenweg tot zaterdag
De werken aan de doorsteek onder de Deurnesteenweg (kant Hoogmolenbrug) zijn vorige week aangevat en duren nog tot en met zaterdag 22 februari. Zolang is autoverkeer vanaf de N120 richting Hoogmolenbrug en Schoten niet mogelijk. Een omleiding stuurt je via de Brug van den Azijn of Houtlaan. Autoverkeer vanaf Schoten richting de N120 is wel mogelijk. Voetgangers en fietsers kunnen in beide richtingen door.
 
Doorsteek Merksemsebaan van woensdag tot zaterdag
Deze week realiseert de aannemer van de nutsmaatschappijen een doorsteek dwars onder de zuidzijde van de Merksemsebaan (ter hoogte van firma Sikkens). Van woensdag 19 tot en met zaterdag 22 februari wordt gewerkt onder de rijweg richting Wijnegem. Gemotoriseerd verkeer kan de werkzone over een tijdelijke rijstrook voorbijrijden. Voor voetgangers en fietsers is een afgeschermde doorgang voorzien.


 

Vanaf start krokusvakantie: één rijstrook aan zuidzijde N120

Vanaf maandag 24 februari werkt de aannemer aan de zuidzijde van de Merksemsebaan. Voetgangers en fietsers kunnen de werken altijd passeren via een afgeschermde doorgang. Omdat de aannemer een deel van de rijbaan inneemt, rijdt autoverkeer naar Wijnegem over één rijstrook in plaats van twee. Richting Antwerpen zijn beide rijstroken wel weer beschikbaar.
 
Doorsteek Deurnesteenweg (zuidzijde Merksemsebaan) in krokusvakantie
  • Op maandag 24 en dinsdag 25 februari kan gemotoriseerd verkeer vanuit Wijnegem of Schoten de Deurnesteenweg (kant Deurne) niet inrijden via het kruispunt zelf. Komend vanuit Antwerpen is de bypass richting Deurnesteenweg wel beschikbaar. Verkeer uit andere richtingen rijdt eerst voorbij het kruispunt en neemt een keerlus aan firma Colas om vervolgens via de bypass de Deurnesteenweg in te rijden. (zie eerste verkeersschema).
    Om vanuit Deurne de Merksemsebaan te bereiken, volgt gemotoriseerd verkeer een omleiding via de Eugeen Fahylaan, Ter Heydelaan, Confortalei en Lakborslei.
  • Van woensdag 26 tot en met vrijdag 28 februari is de bypass vanaf de Merksemsebaan richting Deurnesteenweg (naar Deurne) afgesloten voor verkeer. Dit verkeer rijdt het kruispunt voorbij, keert verderop via de aangegeven keerlus en kan op die manier alsnog de Deurnesteenweg inslaan (zie tweede verkeersschema).


Doorsteek Merksemsebaan (kant Bijkhoevelaan) op 28/2
Op vrijdag 28 februari realiseert de aannemer een doorsteek ter hoogte van firma Desco, dwars onder de zuidelijke helft van de Merksemsebaan. Beide rijstroken worden ingenomen en autoverkeer richting Wijnegem rijdt de werken voorbij over de parkeerstrook. Ook voetgangers en fietsers kunnen de werken, zoals steeds, voorbijrijden via een afgeschermde doorgang.
 

Vanaf maart: derde fase nutswerken met eenrichting naar Wijnegem

Eind februari zijn alle doorsteken afgewerkt. De werken blijven wel aan de zuidzijde van de Merksemsebaan, maar zijn minder hinderlijk dan tijdens het realiseren van de doorsteken.
Er wordt aan de buitenzijde van de rijbaan gewerkt, vanaf de grens met de stad Antwerpen tot net voorbij de Bijkhoevelaan (fase 3).
 
De aannemer neemt voor de aanleg van de nutsleidingen tijdens fase 3 de rechterrijstrook in. Voor autoverkeer is de linkse rijstrook beschikbaar en voetgangers en fietsers passeren de werken veilig over een tijdelijke fiets- en voetgangersstrook. De Deurnesteenweg en Bijkhoevelaan blijven bereikbaar. Deze derde fase van de nutswerken duurt tot april. Daarna volgen tot eind mei nog diverse plaatselijke ingrepen met lokale hinder. Meer details lees je later in onze volgende nieuwsbrieven.
 

Blijf op de hoogte

Op www.wegenenverkeer.be/wijnegem vind je altijd de meest recente informatie over het project.
 
Heb je nog vragen na het lezen van deze nieuwsbrief? Dan kan je terecht bij onze bereikbaarheidsadviseur door te mailen naar bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of te bellen op 0468 03 53 84 (tijdens de kantooruren).
Facebook Facebook
Twitter Twitter
YouTube YouTube
Website Website


U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief van dit project.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Antwerpen
Lange Kievitstraat 111-113 bus 41
2018 Antwerpen

wegen.antwerpen@vlaanderen.be