Copy


Nieuwe brug over expresweg (N49) aan Stoepestraat
Nieuwsbrief april 2022

 
Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte over de herinrichting van het kruispunt N49/Stoepestraat (N448). Met die herinrichting werken Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeenten Assenede en Zelzate aan vlotter en veiliger verkeer op en rond de N49 in Assenede.
Vanaf 19 april nutswerken Stoepestraat (N448) 
Op dinsdag 19 april starten ook de nutsbedrijven met het verplaatsen en vernieuwen van de nutsleidingen voor gas, elektriciteit en telecommunicatie in de Stoepestraat, tussen huisnummer 22 en het kruispunt met de Trieststraat (zijde even huisnummers), en in de Paul Christiaenstraat parallel aan de expresweg, tot Heideveld. Als alles volgens plan loopt, zullen deze werken duren tot begin juni. Daarna start fase 3 van de nutswerken.
Startschot wegen- en rioleringswerken op 2 mei
Ook de wegen- en rioleringswerken gaan begin mei van start. Tijdens de eerste fase van de wegenwerken verlengen we de bestaande fietstunnel onder de expresweg (N49) tot aan de nieuwe parallelweg. Daarnaast bouwen we de nieuwe weg vanaf Heideveld tot aan de Kanaalstraat (R4). Deze werken duren tot september 2022. Tijdens dezelfde periode zorgt de aannemer voor de aanleg van de landhoofden voor de nieuwe brug over de expresweg (N49). Deze werken duren tot het bouwverlof. Benieuwd naar de planning van de andere fasen? 
Lees meer over de planning
Verkeer richting Assenede volgt een omleidingVanaf 19 april is er een gewijzigde verkeerssituatie voor het verkeer in de Stoepestraat (N448). Voetgangers wandelen langs de werfzone. Fietsers en bestuurders blijven rijden in de Stoepestraat (N448) richting Ertvelde. Fietsers en bestuurders in de richting van Assenede en Zelzate volgen een omleiding:
  • Fietsers rijden via de Paul Christiaenstraat, Heideveld, Heremietstraat en Riemestraat. Op het kleine gedeelte tussen het kruispunt met de expresweg/Stoepestraat tot aan het eerste kruispunt met de Paul Christiaenstraat stappen fietsers af en wandelen ze verder met fiets aan de hand om nadien al fietsend de omleiding te volgen.
  • Auto’s rijden via de expresweg (N49), Nieuwburgstraat (N485), Burgstraat, Molenstraat, Oude Gentweg, Nieuwestraat, Trieststraat (N436) en Stoepestraat (N448).
In onze vorige communicatie gaven we mee dat verkeer van Ertvelde of de expresweg (N49) via de Stoepestraat (N448) naar de bedrijvenzone aan de Paul Christiaenstraat zou kunnen rijden. Uit nader onderzoek blijkt dat dit gedurende de eerste twee weken van fase 2 toch niet mogelijk zal zijn omdat we om veiligheidsredenen met de werken voldoende afstand moeten bewaren van een gasleiding dichtbij het kruispunt. Kom je van de expresweg (N49) of Ertvelde en wil je richting de bedrijvenzone rijden? Dan volg je de omleiding (zie hierboven) via de Nieuwburgstraat.  De bedrijvenzone uitrijden via de Stoepestraat (N448) blijft wel mogelijk. Deze omleidingen blijft gelden gedurende twee weken tot 2 mei. Daarna kan het verkeer terug via de Stoepestraat naar de bedrijvenzone aan de Paul Christiaenstraat rijden. Na 2 mei blijven de omleidingen voor bestuurders en fietsers richting Assenede en Zelzate van kracht.
 
Ontdek hoe je rijdt
Vragen?
Heb je vragen over deze werken, neem dan contact op met de omgevingsmanager van Wegen en Verkeer via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of via het nummer 0476 72 22 57 (op weekdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur).
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

   

Deel Deel
Tweet Tweet
Mail Mail
Wenst u niet langer onze nieuwsbrief te ontvangen?
U kan uw gegevens aanpassen of volledig uitschrijven van deze lijst.