Copy
Herinrichting N29, Paalsesteenweg, Beringen / Nieuwsbrief

Herinrichting N29, Paalsesteenweg

Nieuwsbrief 19 december 2018

N29, Paalsesteenweg

Volledige openstelling voor verkeer op 21 december


Geachte mevrouw,
Geachte heer,

de heraanleg van de Paalsesteenweg loopt op zijn einde. Op het einde van deze week stelt het Agentschap Wegen en Verkeer de vernieuwde Paalsesteenweg open voor het verkeer en nemen we de nieuwe verkeerslichten op het kruispunt met de Industriestraat en met de op- en afrit van de E313 richting Antwerpen in gebruik. 

Deze week vinden de laatste werken plaats aan de signalisatie en de verkeerslichten. Op donderdag 20 december vanaf de middag worden de verkeerslichten in werking gesteld. Zodra dit gebeurd is, kan het verkeer van Beringen richting Paal over de meest noordelijke nieuwe rijstrook gaan rijden. Zo ontstaat er ruimte voor de aannemer om de betonnen jersey’s die de tijdelijke rijstroken van elkaar scheiden, weg te nemen. Dat gebeurt op donderdag vanaf 20u, na de avondspits. In de loop van de nacht van donderdag op vrijdag kan het verkeer in de andere richting dan omgezet worden naar de definitieve rijstroken op de Paalsesteenweg en zijn de kruispunten met de Industriestraat en de Katermeerstraat weer vanuit alle richtingen bereikbaar.  

Ook fietsers kunnen tijdens de kerstvakantie over de nieuwe fietspaden langs de Paalsesteenweg rijden. 
 

Afwerking gaat verder in januari

Van 22 december tot en met 7 januari heeft de aannemer kerstvakantie en wordt er niet gewerkt. 
Vanaf 7 januari gaat de aannemer vervolgens verder met de afwerking van de bermen, inritten en bushaltes. Ook de tijdelijke asfaltverharding die nog aan de zuidkant van de weg ligt, wordt dan opgebroken. Deze werken kunnen uitgevoerd worden zonder het autoverkeer te hinderen. Fietsers moeten dan wel opnieuw de omleiding volgen. 
 

Het project in een notendop

De vernieuwing van de Paalsesteenweg heeft als voornaamste doel om het openbaar vervoer en de rest van het verkeer vlotter te laten rijden op de Paalsesteenweg en opstoppingen op de afrit te vermijden. Daarom heeft het agentschap de voorbije maanden bijkomende rijstroken en afslagstroken aangelegd: 

  • De afrit van de E313 komende van Luik heeft een extra afslagstrook linksaf richting Beringen. 
  • Op de Paalsesteenweg in de rijrichting van Beringen is een extra rijstrook aangelegd vanaf de aansluiting met de E313 tot voorbij het kruispunt met de Industrieweg om de capaciteit van beide kruispunten te verhogen. 
  • Een middenberm voorkomt dat verkeer linksaf kan slaan naar aanpalende percelen. Op deze manier is er geen vertraging voor het doorrijdend verkeer en vooral ook minder kans op conflictsituaties en ongevallen.


Bij de heraanleg is ook de veiligheid en het comfort van de fietsers verbeterd. Zij kunnen gebruik maken van de nieuwe, vrijliggende fietspaden tussen de aansluiting met de E313 richting Antwerpen en de Katermeerstraat. Ter hoogte van de kruispunten zijn veilige oversteekplaatsen met een middeneiland voorzien, zodat fietsers in twee tijden de Paalsesteenweg kunnen oversteken.  Ten slotte zijn ook de bushaltes mee vernieuwd en beter uitgerust, om het comfort van de busreizigers te verhogen. 
De algemene informatie over het project  vindt u op www.wegenenverkeer.be/beringen


Met vriendelijke groeten,

Wegen en Verkeer Limburg

Als u vragen heeft over dit project,
kan u contact opnemen
met onze bereikbaarheidsadviseur:

Lotte Thora 
E-mail: lotte@bereikbaarheidsadviseur.be
Tel: 011/433 855
 

Facebook
Twitter
YouTube
Website


U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft ingeschreven op de nieuwsbrief i.v.m. werkzaamheden van het Agentschap Wegen en Verkeer in Beringen.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Limburg
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt

wegen.limburg@vlaanderen.be