Copy
Asse: Vaal - Langestraat
Nieuwsbrief juli 2021
Het Agentschap Wegen en Verkeer, de gemeente Asse, Aquafin en Farys voeren vanaf augustus 2020 werken uit op de Brusselsesteenweg in Asse. Via deze nieuwsbrief informeren we je op regelmatige tijdstippen over de inhoud en de voortgang van de werken. De website www.wegenenverkeer.be/asse geeft een volledig overzicht van het project. Heb je bijkomende vragen over de werken of de bereikbaarheid van je woning of handelszaak? Neem dan contact op met onze bereikbaarheidsadviseur via bereikbaar-vlbr@wegenenverkeer.be.
Volgende fase tussen Benedenstraat en Stevensveld vanaf 16 augustus
Vanaf maandag 16 augustus schuift de werf verder op richting centrum Asse en starten we met fase 3a van de werken op de Brusselsesteenweg. Tussen de Benedenstraat en Stevensveld wordt op de weghelft richting Asse eerst nieuwe riolering aangelegd en nadien het wegdek en de fietspaden onder handen genomen.
Meer over de fasering
Brusselsesteenweg in beide richtingen open tijdens bouwverlof
Eerst is er het bouwverlof van de aannemer. Dat start in de loop van de week van 19 juli en duurt tot midden augustus. In die periode is de Brusselsesteenweg in beide richtingen open voor verkeer. Opgelet, als autobestuurder rijd je nog steeds door een werfzone. Er zal nog geen sprake zijn van finale markeringen of signalisatie en er wordt een snelheidslimiet ingesteld om het verkeer veilig te laten verlopen.
Afsluitende asfalteringswerken fase 2 in weekend van 13, 14 en 15 augustus
Vooraleer we starten met fase 3a zal de aannemer in het weekend van 13, 14 en 15 augustus, als het weer het toelaat, finale asfalteringswerken uitvoeren in de zone waar hij op dit moment nog werkt. De Brusselsesteenweg zal daardoor vanaf vrijdagavond 20u tot maandagmorgen 6u volledig afgesloten worden voor alle verkeer tussen de Langestraat en de Benedenstraat. Wie richting Asse wil rijden moet gebruik maken van de bestaande omleidingsroute via de Langestraat en de Hoogstraat. In omgekeerde richting, naar Brussel/Zellik, rijd je om via Ternat, de E40 en de R0.

Wat verandert er voor het verkeer vanaf 16 augustus?
De verkeerssituatie aan de werf blijft na het bouwverlof grotendeels dezelfde. Net als tijdens de huidige fase, kan vanaf 16 augustus enkel het verkeer richting Zellik gebruik maken van de Brusselsesteenweg. Het verkeer richting Asse moet een omleiding volgen. In enkele lokale straten wijzigt er wel het een en ander aan de verkeerssituatie:
  • De omleidingsroute voor lokaal verkeer richting Asse verloopt in deze fase via de Benedenstraat, Lindendries en Bergveld. Deze route is volledig enkelrichting en verboden voor vrachtverkeer zwaarder dan 3,5 ton.
  • Kruiskouter en Keesdal worden afgesloten van de Brusselsesteenweg. Stevensveld blijft in deze fase open.
  • Voor fietsers is er in beide richtingen een omleidingsroute via gemeentelijke wegen aan de zuidzijde van de Brusselsesteenweg.
Kom alles te weten over de omleidingsroutes

Extra werfactiviteit om planning bij te benen

Onvoorziene (technische) omstandigheden op de werf of slecht weer kunnen de planning van wegenwerken grondig door elkaar schudden. Voor onze werken op de Brusselsesteenweg was er de voorbije maanden door de winterperiode en het slechte weer op sommige momenten beduidend minder activiteit op de werf. Om de opgelopen achterstand in te halen, schakelde de aannemer ondertussen een versnelling hoger en werden er extra ploegen ingezet, ook tijdens de weekends, om de werken binnen termijn af te kunnen ronden

Vragen of suggesties? 
Actuele hinder
Timing en fasering
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

   

Deel Deel
Tweet Tweet
Mail Mail
Wenst u niet langer onze nieuwsbrief te ontvangen?
U kan uw gegevens aanpassen of volledig uitschrijven van deze lijst.