Copy
Nieuwsbrief Plantin en Moretuslei: Ook nutswerken starten opnieuw op: Provinciestraat afgesloten vanaf maandag 27 april

Ook nutswerken starten opnieuw op: Provinciestraat afgesloten vanaf maandag 27 april

Met deze nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je op de hoogte over de werken langs de Plantin en Moretuslei.
 

Voorrang aan prioritaire werven

Na een periode van werfstilstand door de coronacrisis hervat ook nutsmaatschappij Fluvius zijn werkzaamheden. Fluvius zal voorrang geven aan enkele prioritaire werven en ook hoofdzakelijk aanlegwerken uitvoeren. Overkoppelingen voor huisaansluitingen, bijvoorbeeld, worden voorlopig uitgesteld. Particulieren met vragen over nieuwe aansluitingen of dringende klachten, informeren zich via www.fluvius.be.
 

Nutswerken tussen spoorwegbrug en Singel

Een van die prioritaire werven is de Plantin en Moretuslei. Vandaag en morgen wordt er gewerkt in de zone staduitwaarts, tussen de spoorwegbrug en het Singelkruispunt. De aannemer heeft er slechts twee dagen werk. Daarna zijn meteen ook alle verplaatsingswerken staduitwaarts klaar.


 

Nutswerken aan Provinciestraat vanaf maandag 27 april

Vanaf maandag 27 april verhuizen de nutswerken naar het kruispunt met de Provinciestraat, op het braakliggend terrein waar de nieuwe tramhalte komt. Fluvius zal hier nagaan of de bestaande kabels voldoende diep liggen zodat er straks geen conflict is tijdens de heraanleg van het kruispunt en de nieuwe tramsporen.
 
Als blijkt dat de kabels niet geknipt en dus ook niet volledig vernieuwd moeten worden, dan is er slechts een tweetal dagen werk. Moeten de kabels toch volledig heraangelegd worden, dan is er meer werk, vermoedelijk twee weken. In dat geval moeten niet alleen Fluvius maar ook de overige nutsmaatschappijen opnieuw aan de slag.
Provinciestraat vanaf maandag 27 april afgesloten ter hoogte van Plantin en Moretuslei
De Provinciestraat wordt afgesloten voor alle verkeer, uitgezonderd de tram. Er gelden tijdelijke verkeersmaatregelen en omleidingen voor verkeer richting de Provinciestraat:
  • Verkeer komende van de Singel rijdt via de Van Immerseelstraat. Zo blijft ook de woonwijk tussen de Plantin en Moretuslei en de Lange Kievitstraat ontsloten.
  • In de Wipstraat is er tijdelijk tweerichtingsverkeer mogelijk omdat de straat doodloopt op de Provinciestraat.
  • Verkeer komende van het stadspark rijdt via de Montensstraat en het Moorkensplein richting de Turnhoutsebaan. Deze omleiding geldt ook voor verkeer uit de Van den Nestlei en de Rolwagenstraat.
  • Er is geen hinder voor het tramverkeer: automatische barelen verzekeren de doorgang.
  • Fietsers en voetgangers hebben steeds doorgang via een afschermde corridor.
Maandag zullen we meteen vaststellen of de werken aan het kruispunt een tweetal dagen, dan wel twee weken zullen duren. Bovenstaande verkeersmaatregelen zullen gelden zo lang de werken duren. We willen de huidige verkeersluwe periode gebruiken om deze anders ingrijpendere werken uit te voeren.


 

Nog vragen?

Alle informatie over de heraanleg van de Plantin en Moretuslei vind je op www.wegenenverkeer.be/plantinenmoretus.
 
Met vragen over de nutswerken kan je terecht bij dhr. Bjorn Bril, werfcoördinator bij Fluvius, via mail op bjorn.bril@fluvius.be of telefonisch via 078 35 35 34.
 
Vragen over de riolerings- en wegeniswerken langs de Plantin en Moretuslei? Contacteer je bereikbaarheidsadviseur via mail op bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of telefonisch via 0468 03 53 84 (tijdens de kantooruren).
Facebook Facebook
Twitter Twitter
YouTube YouTube
Website Website


U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief van dit project.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Antwerpen
Lange Kievitstraat 111-113 bus 41
2018 Antwerpen

wegen.antwerpen@vlaanderen.be