Copy
N724 Tessenderlo - vernieuwing rotonde Industrieweg x Paalseweg - Nieuwsbrief 10/12/2021

Nieuwsbrief N724

10 december 2021

 

N724 Tessenderlo

 

Vernieuwing rotonde schuift verder op naar najaar 2022

 

Beste lezer, 

Via deze nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je op de hoogte over de vernieuwing van de rotonde op de Industrieweg (N724), ter hoogte van de Paalseweg, in Tessenderlo. 

AWV wil de rotonde op termijn omvormen tot een verkeersveilige rotonde. Zo komen er vrijliggende fietspaden waarbij fietsers afgescheiden van gemotoriseerd verkeer fietsen. De actieve weggebruiker krijgt zo meer ruimte. Op de vier armen van de rotonde komt telkens een middengeleider. De rotonde zelf wordt ook volledig vernieuwd.

Dit voorjaar vonden buiten de rijweg de eerste voorbereidende werken plaats, waarbij de nutsmaatschappijen hun kabels en leidingen vernieuwden. De bedoeling was dat AWV aansluitend dit najaar de rotonde zou aanpakken. Na recente afstemming met andere lopende werven in de omgeving (rotonde Grote Baan Lummen, kanaalbrug Tervant) werd de rotonde Industrieweg ingepland voor het najaar van 2022. Dit onder voorbehoud van een vlot verloop van de andere werven in de omgeving. Ondertussen vatte de gemeente immers ook werkzaamheden aan op de Essenschotstraat, waarbij zowel de Industrieweg als de Paalseweg belangrijk zijn om de bedrijven daar bereikbaar te houden. 

De onderlinge afstemming van verschillende projecten is soms een complexe puzzel, maar is wel een belangrijk onderdeel van een minderhinder-aanpak bij wegenwerken, nog voor de eerste spadesteek. 

Blijf op de hoogte

Op de projectpagina www.wegenenverkeer.be/tessenderlo vind je meer informatie over de vernieuwing van de rotonde op de Industrieweg in Tessenderlo. Via de nieuwsbrief houdt AWV je alvast verder op de hoogte. 

Heb je ondertussen nog vragen? Contacteer onze bereikbaarheidsadviseur via bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be of op 011 433 855 (tijdens de kantooruren).


Met vriendelijke groet,

Agentschap Wegen en Verkeer Limburg
 

Facebook Facebook
Twitter Twitter
YouTube YouTube
Website Website


Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief over projecten van het Agentschap Wegen en Verkeer in Tessenderlo.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Limburg
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt

wegen.limburg@vlaanderen.be