Copy
Nieuwsbrief E313 renovatie Beringen - 14/07/2020

E313 Beringen
renovatie 2020

Nieuwsbrief 15 juli 2020

Vernieuwing E313 richting Antwerpen nog tot eind juli

Geachte mevrouw,
Geachte heer,


Met deze nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je op de hoogte over de vernieuwing van de E313 ter hoogte van het complex Beringen en de renovatiewerken aan twee bruggen over de snelweg. Alle info en updates over het project vindt u op www.wegenenverkeer.be/beringen 
 
Momenteel vernieuwen we de rijstroken van de snelweg in de richting van Antwerpen. Op het complex Beringen is daardoor de oprit richting Antwerpen afgesloten. Verkeer tussen Paal/Beringen en Antwerpen rijdt om via complex 25a Tessenderlo. Op de snelweg is verkeer gewoon mogelijk, al rijdt het daar over 2x2 versmalde rijstroken op de andere helft van de snelweg (rijstroken richting Hasselt). 
 
Binnen de huidige fase vernieuwt AWV ook de brug van de Beverlosesteenweg, die over de snelweg loopt. Verkeer moet er momenteel beurtelings de werfzone passeren.
 
 

Werken zitten op schema

De werken aan de E313 in Beringen zijn nu bijna een maand ver. Zowel de vernieuwing van de snelweg als de brugrenovatie verlopen vlot en zitten op schema. Op de E313 stort de aannemer deze week de greppels en plaatst hij de wapening. Nadien volgt nog een grote brok met de effectieve stort van het uitgewassen doorlopend beton voor het nieuwe wegdek. Ten slotte worden de jerseys en vangrails geplaatst en de definitieve markeringen aangebracht. 
 
De brug van de Beverlosesteenweg kreeg op zijn beurt al een nieuwe lik verf. Aan de bovenkant zijn de dienstpaden gebetonneerd. 
 

 

Vernieuwing rijstroken richting Hasselt vanaf eind juli

Nog tot eind deze maand werken we in de richting van Antwerpen. In de nacht van vrijdag 31 juli op zaterdag 1 augustus wisselen we van kant: de werfzone verhuist dan naar de rijstroken richting Hasselt. Tegelijk gaat de oprit richting Antwerpen dan opnieuw open.
 
De afrit van het complex Beringen, komende van Antwerpen, valt in de werfzone en wordt dan afgesloten. De huidige omleiding via complex 25a Tessenderlo blijft van kracht. De oprit richting Hasselt blijft open (uitgezonderd één nacht begin september voor de asfaltrenovatie). 
 
Op de E313 rijdt verkeer over 2x2 versmalde rijstroken op het vernieuwde stuk van de snelweg (rijstroken richting Antwerpen). Deze situatie duurt tot 14 september, meteen ook het einde van de renovatiewerken op de snelweg. 

 

Brug Beverlosesteenweg volledig afgesloten in weekend van 7 augustus

Op dit moment geldt er op de brug van de Beverlosesteenweg beurtelings verkeer. In het weekend van 7 tot 10 augustus is de brug echter volledig afgesloten voor het aanbrengen van de toplaag asfalt. Vrijdagavond 14 augustus zijn de werken aan de brug volledig klaar. 
 
Aansluitend renoveren we de brug van de Rijsselstraat van 17 tot 20 augustus. Er geldt dan tijdelijk beurtelings verkeer.

Archiefbeeld: E313 Beringen 2018 - aanleg spitsstroken


Blijf op de hoogte

Op de pagina www.wegenenverkeer.be/beringen leest u steeds de meest actuele info over de werken. Daar kan u zich ook inschrijven op deze digitale nieuwsbrief. 


Voor eventuele vragen kan u ook terecht bij onze bereikbaarheidsadviseur, Frederik Bronckaerts, via bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be of 011 433 855 (tijdens de kantooruren).


Met vriendelijke groeten,

Wegen Limburg

 

 

Facebook
Twitter
YouTube
Website


U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft ingeschreven op de nieuwsbrief i.v.m. werkzaamheden van het Agentschap Wegen en Verkeer in Beringen.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Limburg
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt

wegen.limburg@vlaanderen.be