Copy
Opening nieuwe tunnel voorjaar 2016

Herinrichting stationsomgeving
Liedekerke (N207)

Opening nieuwe tunnel voorjaar 2016

 

De nieuwe tunnel onder het station van Liedekerke is bijna klaar. Momenteel werkt Wegen en Verkeer aan de afwerking van de binnenkant van de tunnel. Dat neemt iets meer tijd in beslag dan gepland door enkele problemen met de waterdichting aan de bovenkant. Zodra Infrabel die problemen volledig heeft opgelost, kan de binnenbekleding van de tunnel verder afgewerkt worden. De tunnel zal in het voorjaar van 2016 klaar zijn en opengaan. In deze nieuwsbrief leest u wat er nog staat te gebeuren en welke omleidingen er tot dan van kracht zijn.

 

Weginfrastructuur is klaar, tunnelwanden bijna

De weg die door de tunnel loopt, is al klaar. Alleen de zijwanden en het plafond van de tunnel nog niet helemaal. In november werden er al witte wandpanelen aan de zijkant van de tunnel geplaatst. Daarop worden nog metalen wandpanelen geplaatst, maar door problemen met de waterdichting van Infrabel, hebben die werken vertraging opgelopen. Ook het plafond van de tunnel wordt nog bepleisterd en de tunnelmonden worden afgewerkt met schanskorven. Daarna is de tunnel klaar en gaat hij in de loop van het voorjaar open voor alle verkeer.


Omleiding door oude tunnel blijft voorlopig behouden

Totdat de nieuwe tunnel volledig klaar is, blijft de huidige omleiding door de oude tunnel en via de Nijverheidszone Begijnemeers behouden. Verkeer dat vanaf de nieuwe rotonde richting het centrum wilt rijden, kan omrijden via het bedrijventerrein. Verkeer komende vanuit het centrum richting de E40 kan gewoon via de Affligmsestraat blijven rijden. Fietsers en voetgangers kunnen nog steeds het station bereiken via de tijdelijke oversteekplaatsen.

 


 

Verdere afwerking van de stationsomgeving

De tunnel is de laatste schakel in de verbinding tussen de E40 en het centrum van Liedekerke. Wanneer die klaar is, kan het verkeer dus weer vlot vanuit elke richting het station bereiken. Ook De Lijn neemt dan de nieuwe bushaltes in gebruik. Maar het project is daarmee nog niet afgelopen. Vooraleer de volledige stationsomgeving klaar is, staan er de komende twee jaar nog een aantal belangrijke werken gepland.

 

Infrabelt bouwt een volledig nieuw stationsgebouw en vernieuwt ook alle perrons. Wegen en Verkeer werkt aan verschillende nieuwe parkings, een fiets- en wandelbrug over het natuurgebied en de heraanleg van de stationsstraat aan de kant van het centrum. Daarnaast komt er ook een fietspunt voor herstellingen en met gloednieuwe fietsenstallingen. Het einde van het volledige project is momenteel voorzien voor eind 2017.Gratis inlichtingennummer voor buurtbewoners

Wegen en Verkeer en Infrabel houden u de komende maanden graag verder op de hoogte van de werken aan de stationsomgeving. Buurtbewoners die nog vragen hebben of geïnformeerd willen worden over het verloop van de werken van infrabel, kunnen altijd terecht op het gratis telefoonnummer 0800/55.000 (elke dag van 7u tot 22u) of mailen naar info.projecten@infrabel.be voor een laatste stand van zaken.
Facebook
Twitter
YouTube
Website


U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft ingeschreven op de nieuwsbrief.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Vlaams-Brabant
Diestsepoort 6, bus 81
3000 Leuven

wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be