Copy
Nutswerken aan Provincialeweg (N17) starten op 4 december

Nutswerken aan Provincialeweg (N17) starten op 4 december

Met deze digitale nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je graag op de hoogte over de werken aan de Provincialeweg (N17) in Sint-Amands.
 
Om de veiligheid en het comfort voor fietsers en automobilisten te vergroten zal AWV de Provincialeweg (N17) op termijn grondig vernieuwen. Op 13 november zijn de voorbereidende werken gestart met het rooien van de bomen langs de weg. Ondertussen zijn deze werkzaamheden afgerond. Vanaf maandag 4 december tot eind februari nemen de nutsmaatschappijen het over en worden de nutsleidingen verplaatst. Tijdens deze fase zal de hinder ook minder zijn dan de afgelopen weken.
 

N17 volgende week nog open – nutswerken vanaf 4 december

Het rooien van de bomen langs de N17 is intussen afgerond. De nutswerken zullen een week later beginnen dan eerst aangekondigd, vanaf maandag 4 december. Op vraag van de politie zullen de signalisatieplannen nog aangepast worden en voorzien de nutsmaatschappijen nog extra signalisatieborden tijdens de nutswerken. Dat betekent dat er volgende week (27 november t.e.m. 3 december) nog geen hinder is voor gemotoriseerd verkeer en de rijbaan nog volledig open blijft. Fietsers moeten wel de bestaande omleiding blijven volgen omdat het fietspad langs de N17 beschadigd is geraakt bij het rooien van de bomen en het uitfrezen van de wortels. Het einde van de nutswerken blijft gepland tegen eind februari 2018.
 

Omleidingen tijdens nutswerken

Tijdens de nutswerken kan het plaatselijk verkeer weer over de Provincialeweg, zij het over één rijstrook. Door middel van tijdelijke lichten zal het verkeer beurtelings de werfzone kunnen passeren. Dit betekent dat de omleiding voor het plaatselijk verkeer niet meer van kracht is. Ook het parkeerverbod en het eenrichtingsverkeer op de omleidingsroute vervalt vanaf maandag.
 
Doorgaand en zwaar verkeer (>3,5 ton) tussen Dendermonde en de A12 in Willebroek blijft overdag wel omrijden via de N16, de E17 en de N41. 's Avonds en 's nachts kan alle verkeer over de N17. Om de veiligheid van de fietsers te garanderen blijft ook de omleiding voor fietsers via de Heibosstraat, de Damstraat, de Vekenstraat, Driehuizen en Breutheide van kracht. Deze omleidingen blijft gelden tot het einde van de nutswerken, dat voorzien is tegen eind februari 2018. De timing kan natuurlijk nog wijzigen door onvoorziene omstandigheden en is weersafhankelijk. Bij eventuele wijzigingen houden we je op de hoogte via een volgende nieuwsbrief.
 

Wijziging in de planning

Graag vestigen wij nogmaals uw aandacht voor de wijziging in de planning. De heraanleg van de Provincialeweg was oorspronkelijk voorzien in het voorjaar van 2018. Maar omdat er in maart 2018 opnieuw gewerkt wordt op de N41, is beslist de werken aan de N17 uit te stellen. Om te voorkomen dat we de winter moeten overbruggen en de werken daardoor langer zouden duren, zullen de werken aan de N17 starten in het voorjaar van 2019.
 

Blijf op de hoogte & bereikbaarheidsadviseur

Op onze website www.wegenenverkeer.be/sint-amands kan je alle informatie over deze werken terugvinden. Heb je nog vragen over deze werken? De bereikbaarheidsadviseur staat voor je klaar. Bel gerust naar 0477 477 476 (tijdens de kantooruren) of stuur een mailtje naar bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be.
Facebook
Twitter
YouTube
Website


U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief van dit project.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Antwerpen
Lange Kievitstraat 111-113 bus 41
2018 Antwerpen

wegen.antwerpen@vlaanderen.be