Copy
Renovatie viaduct Gentbrugge: update over de werken

Renovatie viaduct Gentbrugge

E17 paar nachten afgesloten

Je ontvangt deze nieuwsbrief over de renovatie van het E17-viaduct in Gentbrugge omdat je je abonneerde via www.wegenenverkeer.be/gent.

In de komende weken voeren we opnieuw herstellingen uit aan de voegen in het wegdek van de E17. De herstellingen worden uitgevoerd in de rijrichting Antwerpen. De E17 zal daarom enkele nachten afgesloten worden in de richting van Antwerpen. Overdag zal er telkens één rijstrook beschikbaar zijn.

Daarnaast voert de aannemer verder herstellingswerken uit aan de onderzijde van het viaduct. Daardoor zullen de onderdoorgang via de Braemkasteelstraat en delen van de Land Van Rodelaan enkele dagen afgesloten zijn.
 

Werken op de E17 

 

E17 richting Antwerpen (deels) afgesloten van vrijdag 21 augustus om 21u tot maandag 24 augustus om 6u 
 

Vanaf vrijdagavond 21 augustus voert de aannemer werken uit in de richting van Antwerpen. Tijdens deze werken worden de voegen in het wegdek hersteld. 
 
In de nacht van vrijdag 21/08, zaterdag 22/08 en zondag 23/08 gaat de E17 volledig dicht in de richting van Antwerpen. En dit van 21u ‘s avonds tot 6u ’s morgens. Het verkeer richting Antwerpen moet omrijden via de N9 en de R4 (oprit Melle). Overdag is er één rijstrook beschikbaar richting Antwerpen. Op maandag 24/08 zullen vanaf 6u opnieuw twee rijstroken beschikbaar zijn.

Kom je uit de richting van Kortrijk (E17) of de kust (E40) en ligt je bestemming niet in Gent, verlaat de autosnelweg dan aan het knooppunt Merelbeke om dan via de R4 in Destelbergen de E17 terug op te rijden. Zo vermijd je oponthoud aan de werfzone.

Werken onder het viaduct 

 

Braemkasteelstraat afgesloten van vrijdag 21 augustus 20u tot maandag 24 augustus 6u


Van vrijdag 21 augustus om 20u tot en met maandag 24 augustus om 6u voert de aannemer herstellingswerken uit aan het viaduct ter hoogte van de Braemkasteelstraat. De zone onder het viaduct wordt daarom afgesloten voor alle verkeer.
 
Het verkeer moet omrijden om via de Braemstraat, de Brusselsesteenweg en de Land Van Rodelaan. Ook fietsers en voetgangers moeten een omleiding volgen via de Magerstraat, de E.Cavellestraat en de Land Van Rodelaan.


Land van Rodelaan deels afgesloten van maandag 24 augustus om 6u tot woensdag 26 augustus om 20u


De aannemer zal ook herstellingswerken uitvoeren aan de onderzijde van het viaduct ter hoogte van de Land Van Rodelaan. De weg wordt daarom afgesloten van de kruising met de Henri Pirennelaan tot de kruising met de Rinskopflaan. En dit van maandag 24 augustus 6u tot woensdag 26 augustus 20u.
 
Het verkeer wordt omgeleid via de Henri Pirennelaan, de Emiel Verhaerenlaan en de Braemkasteelstraat.

Voor fietsers en voetgangers blijft er een doorgang vrij langs de werfzone.


Volgend deel Land van Rodelaan afgesloten van donderdag 27 augustus om 6u tot zaterdag 29 augustus om 20u


Vervolgens wordt de weg ook afgesloten van de kruising met de Brusselsesteenweg tot de H.Pirennelaan. En dit van donderdag 27 augustus 6u tot zaterdag 29 augustus 20u.
 
Het verkeer komende uit Gent of van de afrit Gentbrugge wordt omgeleid via de Brusselsesteenweg, de Braemstraat en de Henri Pirennelaan. Het verkeer komende uit Melle rijdt eveneens om via de Braemstraat en de Henri Pirennelaan of kiest voor de omleiding via de Steenvoordelaan.
 
Voor fietsers en voetgangers blijft er een doorgang vrij langs de werfzone. 

Algemene informatie over de werken kunt u nalezen op wegenenverkeer.be/gent.

Facebook Facebook
Twitter Twitter
YouTube YouTube
Website Website


U schreef zich succesvol in voor de digitale nieuwsbrief over de sanering van het viaduct E17 in Gentbrugge.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen


Contacteer onze bereikbaarheidsadviseur:

bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be
0476 722257 (9u tot 17u)