Copy
Herinrichting N29, Paalsesteenweg, Beringen / Nieuwsbrief

Herinrichting N29, Paalsesteenweg

Nieuwsbrief 15 oktober 2018

Herinrichting N29, Paalsesteenweg

Paalsesteenweg dit weekend onderbroken t.h.v. brug E313


Geachte mevrouw,
Geachte heer,

de heraanleg van de zuidelijke weghelft van de Paalsesteenweg is in volle gang. De riolering is aangelegd en de aannemer bouwt nu de weg opnieuw op vanaf de fundering. De betonnen kantstroken en de onderlagen asfalt zijn geplaatst. De komende weken worden nog het betonnen fietspad en de toplaag asfalt aangelegd. Naar verwachting is deze kant van de weg klaar op 22 oktober.
 

Weekendwerk 19 tot 22 oktober: brug over snelweg afgesloten

Dit weekend herstelt de aannemer het wegdek tussen de op- en afrit richting Antwerpen en de brug over de snelweg. Om deze werken veilig te kunnen uitvoeren, is het nodig om de brug over de snelweg volledig af te sluiten. Daarom voeren we deze werken uit tijdens het weekend, van vrijdag 19 oktober om 20u tot maandagochtend 22 oktober. 

Het verkeer op de Paalsesteenweg volgt tijdens dit weekend een omleiding:
  • Verkeer vanuit Beringen naar de E313 richting Hasselt volgt de calamiteitenroute. De oprit richting Antwerpen blijft wel bereikbaar vanuit Beringen.
  • Verkeer vanuit Paal naar de E313 richting Antwerpen volgt een omleiding naar oprit 25a Tessenderlo. De oprit richting Hasselt blijft bereikbaar vanuit Paal.
  • Verkeer tussen Paal en Beringen rijdt om via de Tessenderlosesteenweg, Rijsselstraat en Industrieweg.


 

Laatste fase: verschuiving naar noordelijke weghelft

Op maandagochtend 22 oktober schuift de werfzone op naar de andere kant van de weg, de kant van de carpoolparking. Het verkeer op de Paalsesteenweg kan ook tijdens deze fase steeds over één rijstrook in elke richting blijven rijden. Deze laatste fase van de werken duurt nog tot het jaareinde. 

De zijstraten aan de zuidkant (Buitingstraat en Zwanenbergstraat) zijn dan terug toegankelijk. Let wel: er geldt een ‘rechts in – rechts uit’ principe. Dat wil zeggen dat u de straat enkel kan inrijden als u vanuit Paal komt en enkel kan uitrijden richting Beringen.

De zijstraten aan de noordkant (Katermeerstraat, Industrieweg en Zwanenbergstraat) zullen dan afgesloten zijn van de Paalsesteenweg. Plaatselijk verkeer dat op de carpoolparking of bij een van de winkels of bedrijven in de afgesloten straten moet zijn, kan omrijden via de Beverlosesteenweg.

De algemene informatie over het project en de geplande werkzaamheden vindt u op www.wegenenverkeer.be/beringen. Meer informatie over het verloop van de werken en de volgende fase leest u in onze volgende nieuwsbrief.


Met vriendelijke groeten,

Wegen en Verkeer Limburg

Als u vragen heeft over dit project,
kan u contact opnemen
met onze bereikbaarheidsadviseur:

Lotte Thora 
E-mail: lotte@bereikbaarheidsadviseur.be
Tel: 011/433 855
 

Facebook
Twitter
YouTube
Website


U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft ingeschreven op de nieuwsbrief i.v.m. werkzaamheden van het Agentschap Wegen en Verkeer in Beringen.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Limburg
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt

wegen.limburg@vlaanderen.be