Copy


Nieuwe brug over expresweg (N49) aan Stoepestraat
Nieuwsbrief juli 2022

 
Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte over de herinrichting van het kruispunt N49/Stoepestraat (N448). Met die herinrichting werken Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeenten Assenede en Zelzate aan vlotter en veiliger verkeer op en rond de N49 in Assenede.
Wegenwerken kruispunt Assenedesteenweg (N437)/ Kanaalstraat (R4) tot midden september 2022
Vanaf maandag 1 augustus werkt Wegen en Verkeer aan de heraanleg van het kruispunt van de Assenedesteenweg (N436) met de Kanaalstraat (R4). Tijdens die werkzaamheden richten we het kruispunt anders in: de fietspaden worden vrijliggend en iets verder van het kruispunt aangelegd zodat fietsers en auto’s verder van elkaar rijden, er komen veilige fiets- en voetgangersoversteken en we vernieuwen een deel van het wegdek in asfalt. Als alles volgens plan loopt, zijn de werken midden september afgerond
Doorgaand verkeer op R4 mogelijk, lokaal verkeer volgt omleiding
Tijdens de werken aan het kruispunt zijn afslaande bewegingen niet mogelijk. Dat wil zeggen dat rijden van de Kanaalstraat (R4) naar de Assenedesteenweg (N436) en omgekeerd niet mogelijk is. Verkeer tussen De Katte, Vogelzang en Debbautshoek volgt de omleiding via de Ooievaarslaan, Koning Albertlaan en Emiel Caluslaan. Verkeer op de R4 met als bestemming Vogelzang, De Katte of Debbautshoek rijdt via de Koning Albertlaan of Emiel Caluslaan en volgt de omleiding. Voetgangers en fietsers volgen dezelfde omleiding als gemotoriseerd verkeer.
Bekijk hier hoe je rijdt tijdens de werken
Nutswerken Stoepestraat (N448) op schema
De nutsbedrijven verplaatsen en vernieuwen op dit moment de leidingen voor gas, telecommunicatie en elektriciteit in de Stoepestraat (N448) van het kruispunt met de Trieststraat tot aan huisnummer 7a (zuidkant van de rijbaan). Na het bouwverlof, vanaf 16 augustus, start de laatste fase van de nutswerken: de leidingen voor gas, water, elektriciteit en telecom worden aangesloten op de huizen in de Stoepestraat en de Paul Christiaenstraat.
Wegen- en rioleringswerken fietstunnel N49 en Kasteelstraat tot eind augustus 2022
Nog tot september voert Wegen en Verkeer de werken uit aan de fietstunnel onder de N49 en de Kasteelstraat. Tijdens die werkzaamheden bouwen we een nieuwe parallelweg langs de N49 vanaf het kruispunt Paul Christiaenstraat/Heideveld tot aan de Kanaalstraat (R4). Daarnaast verlengen we de bestaande fietstunnel onder de expresweg (N49). 
Lees meer over de planning
Vragen?
Heb je vragen over deze werken, neem dan contact op met de omgevingsmanager van Wegen en Verkeer via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of via het nummer 0476 72 22 57 (op weekdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur).
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

   

Deel Deel
Tweet Tweet
Mail Mail
Wenst u niet langer onze nieuwsbrief te ontvangen?
U kan uw gegevens aanpassen of volledig uitschrijven van deze lijst.