Copy
Renovatie viaduct Gentbrugge: voorbereidende werken vanaf 10 maart

Renovatie viaduct Gentbrugge

Voorbereidende werken vanaf 10 maart

Je ontvangt deze nieuwsbrief over de renovatie van het E17-viaduct in Gentbrugge omdat je je abonneerde via www.wegenenverkeer.be/gent.

We zitten in volle voorbereiding voor de renovatie van het viaduct. Verschillende voorbereidende werken starten de komende dagen en weken op. Op dinsdag 10 en woensdag 11 maart neemt de aannemer een aantal geluidsschermen weg. Donderdagnacht 12 maart worden opmetingen gedaan. Vanaf 23 maart begint hij met het maken van de doorsteken in de middenberm. We zetten hieronder de voorbereidende werken en hun impact op een rijtje. 
 

Weghalen enkele geluidspanelen op 10 en 11 maart


Op dinsdag 10 en woensdag 11 maart zal de aannemer enkele geluidspanelen en sierpanelen (panelen aan de zijkant van het viaduct) definitief verwijderen. Op die manier kan hij vaststellingen doen om de werken die half april starten correct in te schatten en voor te bereiden. Hij verwijdert de panelen aan het begin van het viaduct ter hoogte van de E. Van Swedenlaan aan de kant richting Kortrijk. Op de E17 wordt hiervoor de pechstrook ingenomen, telkens van 9u tot 15u. Het verkeer richting Kortrijk behoudt alle rijstroken. Het verkeer onder het viaduct op de E. Van Swedenlaan ondervindt geen hinder. 
 

Opmetingen donderdagnacht 12 maart

Ook in de nacht van 12 op 13 maart wordt gewerkt op het viaduct. Dan voert de aannemer opmetingen uit van de viaducthelft richting Kortrijk. Hiervoor nemen we tussen 22u en 5u twee rijstroken in van de E17 richting Kortrijk. Alle verkeer zal daar over één rijstrook rijden en de maximum snelheid wordt beperkt tot 70 km/u. De E17 richting Antwerpen ondervindt geen hinder. 
 

Doorsteken middenberm vanaf 23 maart 

Vanaf maandag 23 maart maakt de aannemer doorsteken in de middenberm van de E17. Zo kunnen we tijdens de werken het verkeer richting Kortrijk op de andere rijrichting brengen. Tijdens die nachten, telkens van 20u tot 6u, sluiten we de linkerrijstroken af voor verkeer in de beide richtingen. Het verkeer op het viaduct krijgt twee rijstroken in elke richting. De werken gebeuren in de nachten van maandag 23 maart tot en met donderdag 26 maart én van maandag 30 maart tot en met donderdag 2 april. 

Alle info over de werken vind je terug op www.wegenenverkeer.be/gent

 

Facebook Facebook
Twitter Twitter
YouTube YouTube
Website Website


U schreef zich succesvol in voor de digitale nieuwsbrief over de sanering van het viaduct E17 in Gentbrugge.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen


Contacteer onze bereikbaarheidsadviseur:

bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be
0476 722257 (9u tot 17u)