Copy
Herinrichting N29, Paalsesteenweg, Beringen / Nieuwsbrief 30 juli 2018

Herinrichting N29, Paalsesteenweg

Nieuwsbrief 30 juli 2018

Herinrichting N29, Paalsesteenweg

Nieuwe fase voor herinrichting vanaf 7 augustus


Geachte mevrouw,
Geachte heer,

de herinrichting van de Paalsesteenweg gaat in augustus een volgende fase in. De aannemer start dan met de aanleg van de nieuwe riolering aan de zuidkant van de gewestweg (kant even huisnummers). De werfzone strekt zich uit vanaf de op- en afrit van de E313 richting Antwerpen tot voorbij het kruispunt met de Katermeerstraat-Buitingstraat. Terwijl de aannemer aan de zuidkant werkt, kan het verkeer op de Paalsesteenweg aan de andere kant van de weg blijven rijden. Deze fase start op 7 augustus en duurt naar verwachting tot eind september.
 

Verkeersmaatregelen tijdens de werken

  • Autoverkeer tussen Beringen en Paal kan tijdens de werken steeds over de Paalsesteenweg blijven rijden over versmalde rijstroken (1 rijstrook in elke richting). Er geldt een snelheidsbeperking van 50km/u. 
  • De tijdelijke rijstroken worden van elkaar gescheiden door niet-overrijdbare, betonnen elementen waardoor afslaande bewegingen beperkt worden. 
  • Door de gesloten middenberm geldt in de zijstraten aan de noordkant van de Paalsesteenweg (Katermeerstraat, Industrieweg en Zwanenbergstraat-noord) een “rechts in, rechts uit”-principe. Met andere woorden: u kan deze straten enkel inrijden vanaf de Paalsesteenweg als u van Beringen komt. Vanuit Paal rijdt u via de Beverlosesteenweg naar deze straten. Rijdt u de straat uit dan rijdt u aan de Paalsesteenweg verplicht rechtsaf richting Paal. Wilt u richting Beringen rijden, dan verlaat u de straat via de andere kant (Beverlosesteenweg).
  • De zijstraten aan de zuidkant van de Paalsesteenweg (Buitingstraat en Zwanenbergstraat-zuid) zijn afgesloten van de Paalsesteenweg. Bewoners en hun bezoekers bereiken hun straat via de Gelebergstraat en Buitingstraat (komende van Paal) of via de Hekstraat en Oude Baan (komende van Beringen). Om sluipverkeer te vermijden zal er in de Oude Baan Uitgezonderd Plaatselijk Verkeer gelden.


 

Fietsomleiding aan de zuidkant van de Paalsesteenweg

Fietsers kunnen niet langs de werfzone passeren. We voorzien een omleiding in beide richtingen aan de zuidkant van de Paalsesteenweg via de Oude Baan, Buitingstraat, Watermolenstraat, Oude Barrier en Mulderstraat.
 

Bereikbaarheid van de carpoolparking, winkels en bedrijven Paalsesteenweg

Door de gesloten middenberm op de Paalsesteenweg kan u vanuit Paal of vanaf de E313 niet via de Paalsesteenweg naar de carpoolparking rijden. Er is een omleiding naar de parking voorzien via de Beverlosesteenweg. Via deze omleiding kan u ook alle winkels en bedrijven in de Zwanenbergstraat en de Industrieweg bereiken. 
Ook het hotel is niet rechtstreeks via de Paalsesteenweg te bereiken. Rij via de Hekstraat en Oude Baan (als u vanuit Beringen komt) of via de Gelebergstraat en de Buitingstraat (als u van Paal komt).


De algemene informatie over het project en de geplande werkzaamheden vindt u op www.wegenenverkeer.be/beringen. Meer informatie over het verloop van de werken en de volgende fase leest u in onze volgende nieuwsbrief.


Met vriendelijke groeten,

Wegen en Verkeer Limburg

Als u vragen heeft over dit project,
kan u contact opnemen
met onze bereikbaarheidsadviseur:

Lotte Thora 
E-mail: lotte@bereikbaarheidsadviseur.be
Tel: 011/433 855
 

Facebook
Twitter
YouTube
Website


U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft ingeschreven op de nieuwsbrief i.v.m. werkzaamheden van het Agentschap Wegen en Verkeer in Beringen.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Limburg
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt

wegen.limburg@vlaanderen.be