Copy
Nieuwsbrief werken N2 x N78 Veldwezelt - 22/11/2019

Vernieuwing rotonde
 Veldwezelt, Lanaken

Nieuwsbrief 22/11/'19

Werken in de bermen starten

Opstart Klankbordgroep Minderhinder: stel je kandidaat


Beste lezer,

In het voorjaar van 2020 zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de rotonde op de kruising van de N2 (Bilzerbaan, 2e Carabinierslaan) en de N78 (Kiezelweg) in Veldwezelt grondig vernieuwen. Er komen vrijliggende fietspaden en oversteken, en een aparte bypass voor verkeer van Lanaken richting Bilzen. Op die manier investeert AWV in meer fietsveiligheid en een betere verkeersdoorstroming.
 

Nutswerken starten in de loop van volgende week

Nu de sloop van de hoekgebouwen volledig is afgerond, kunnen de nutsmaatschappijen in de loop van volgende week starten. Zij vernieuwen de leidingen en kabels voor gas, water, elektriciteit en telecom. Deze werken vinden voornamelijk plaats in de berm buiten de rijweg en hinderen het verkeer niet. Fietsers en voetgangers zullen een korte omleiding rond de werken volgen. De nutswerken duren vermoedelijk tot begin volgend jaar, onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden.

Pas in het voorjaar van 2020 start de aanleg van de rotonde. Deze werken worden gefaseerd uitgevoerd en zullen vermoedelijk een half jaar duren.
 

Denk mee over de minderhinder-maatregelen in de klankbordgroep

Wegenwerken brengen onvermijdelijk hinder met zich mee. AWV is zich daarvan bewust en wil nog voor de eerste spadesteek samen met de buurt nadenken over minderhinder-maatregelen die het verkeer tijdens de werken in goede banen kunnen leiden. De gemeente Lanaken en AWV willen nu een klankbordgroep van een tiental personen samenstellen. Die klankbordgroep wordt nauw betrokken tijdens de voorbereidingen van de minderhinder-maatregelen. Dit steeds in het algemeen belang, maar met oog voor de bezorgdheden en slimme ideeën van de dagelijkse gebruikers.

Wij houden het aantal deelnemers bewust beperkt voor een vlotte samenwerking. Bepaal bij voorkeur samen een vertegenwoordiger van je buurt of straat. Inschrijven doe je via de bereikbaarheidsadviseur voor 8 december 2019 (contactgegevens onderaan). Geef daarbij je naam en voornaam, adres, telefoonnummer en e-mailadres op.

Een concrete datum voor een eerste klankbordsessie is er op dit moment nog niet. Wij hopen deze nog voor het kerstverlof te organiseren. Wij houden u vanzelfsprekend op de hoogte.

Opgelet: bij veel inschrijvingen wordt een representatieve selectie gemaakt.
Een kandidatuur biedt mogelijk dus niet meteen garantie op deelname.
  

Infomoment voor bewoners en handelaars begin 2020

In de aanloop naar de wegeniswerken aan de rotonde zullen AWV en de gemeente Lanaken nog een infomoment voor de ruime omgeving organiseren. Het projectteam zal dan de fasering en de aanpak van de werken uitgebreid toelichten. De uitnodiging voor dat infomoment volgt later.
 

Blijf op de hoogte: schrijf in op deze digitale nieuwsbrief

Ondertussen vindt u op de projectpagina wegenenverkeer.be/lanaken steeds de meeste recente informatie over het project. Mensen kunnen zich er ook inschrijven op deze digitale nieuwsbrief.


Toch nog vragen? Contacteer dan uw bereikbaarheidsadviseur Frederik Bronckaerts via
frederik@bereikbaarheidsadviseur.be of 011 433 855.


Met vriendelijke groeten,

Wegen Limburg
 

Facebook Facebook
Twitter Twitter
YouTube YouTube
Website Website


Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op de digitale nieuwsbrief over projecten van het Agentschap Wegen en Verkeer in Lanaken.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Limburg
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt

wegen.limburg@vlaanderen.be