Copy
Heraanleg complex Aalter: aangepaste planning bekend

Heraanleg complex Aalter

Nieuwe planning tot einde van de werken

Geachte mevrouw,
Geachte heer,


Een flink stuk van het nieuwe op- en afrittencomplex in Aalter is al aangelegd. Een grote klus die we nog moeten klaren is de bouw van de zogenaamde fly-over, de nieuwe afrit van de E40 vanuit Gent die over de Steenweg op Deinze naar de N44 en de nieuwe rotonde loopt. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan dit huzarenstukje. Er is heel wat studiewerk nodig van AWV en de aannemer om tot een kwaliteitsvol bouwwerk te komen. Binnenkort zal dat ook te zien zijn op het terrein. Tegen de zomer van 2019, iets later dan voorzien, moet de fly-over in dienst gaan. Het einde van alle werken is dan weer voorzien voor het najaar van 2019.


 

Nieuwe planning

Tot de zomer, wellicht eind juli, zullen we bouwen aan de nieuwe fly-over. Tijdens deze werken zal er geen hinder zijn op de E40 en blijft het lokale verkeer rijden zoals nu. We zullen de nieuwe afrit eerst aansluiten op de nieuwe rotonde en nog niet rechtstreeks op de N44. Dat heeft ons de kans om zonder grote hinder, de verbinding van de Steenweg op Deinze naar de Lostraat onder de brug af te werken.Zo blijft de verbinding van de E40 naar de N44 steeds gegarandeerd. 

Van zodra de fly-over in gebruik is, gaat de oude afrit van de E40 uit dienst en kunnen we de zone van de Steenweg Op Deinze naar de Lostraat afwerken. Op dat moment sluiten we de Lostraat af van het rondpunt en zal de Lostraat bereikbaar zijn via de Brouwerijstraat en het centrum van Aalter. Deze werken zullen tot het najaar van 2019 duren. 

Op de E40 zal er in het najaar nog één week hinder zijn op E40 om de aansluiting van de nieuwe fly-over op de E40 te maken. Ook de rechterrijstrook van de E40 richting kust krijgt op dat moment nog een opknapbeurt.

  Alle info over de werken op www.wegenenverkeer.be/Aalter

 

Facebook
Twitter
YouTube
Website


U heeft zich ingeschreven via www.wegenenverkeer.be.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Oost-Vlaanderen
Koningin Maria Hendrikaplein 70 bus 81
9000 Gent

wegen.oostvlaanderen@vlaanderen.be