Copy
Vernieuwen fietspaden en heraanleg  Zuidlaan (N417) en Acaciastraat (N416) in Wetteren

Nieuwsbrief augustus 2022
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de werken aan de Zuidlaan (N417) en de Acaciastraat (N416) in Wetteren. De komende twee jaar bouwen we er aan een veilige en aangename gewestweg.
Gewijzigde omleiding richting Zottegem
Begin september is het kermis in Wetteren én start het schooljaar. Om alle verkeer vlot en veilig te laten verlopen, passen we de  de verkeerssituatie aan. Vanaf 1 september rijdt het gemotoriseerd verkeer richting Zottegem/E40 via de Massemsesteenweg (N462) en Brusselsesteenweg (N9). Richting Wetteren centrum verandert er niets: de Zuidlaan blijft eenrichtingsverkeer. De snelheid is beperkt tot 30 km/uur. Ook de andere maatregelen veranderen niet: 
 • Tussen de Ijzeren Brug en de Massemsesteenweg (N462) blijft verkeer in beide richtingen mogelijk. 
 • De omleiding voor vrachtverkeer blijft behouden: via de Paepestraat (N442), Ledebaan (N442), Hoogstraat (N442), Gentsesteenweg (N9), Grote Steenweg (N9) en Brusselsesteenweg (N9). 
 • De handelaars in de werfzone blijven bereikbaar. 
Fietsers blijven omleiding via Spoorweglaan volgen
We merken dat niet alle fietsers de signalisatie op het terrein volgen. Nochtans is dat erg belangrijk voor de veiligheid. We lijsten de maatregelen daarom nog eens op:
 • Het is verboden om te fietsen langs de Zuidlaan tussen de Brusselsesteenweg (N9) en de Massemsesteenweg (N462). Je kan er wel wandelen met de fiets aan de hand.
 • Met de fiets volg je in beide richtingen de omleiding via de Victor van Sandelaan, de Spoorweglaan en het fietspad parallel aan de spoorweg. 
 • Je kan de Zuidlaan enkel oversteken op 3 kruispunten. Bij de Massemsesteenweg en de Oordegemsesteenweg is het verplicht om te voet over te steken, met de fiets aan de hand. Aan de Brusselsesteenweg kan je vanop de fiets oversteken. Alle andere kruispunten zijn afgesloten voor fietsers. 
 • Op het kruispunt met de Massemsesteenweg zijn er twee zebrapaden, die afwisselend gebruikt worden. Volg de pijlen op het terrein naar de juiste oversteekplaats. 


Deze verkeerssituatie geldt tot maart 2023. 
 
Lees meer over de actuele hinder
Omliggende wijken blijven toegankelijk
 • De wijk Bourgondisch Kruis is afwisselend toegankelijk via Gemoedsveld of Oude Wetterstraat.
 • De industriezone 3 - 4 (Biezeweg/Honderdweg) is beperkt toegankelijk via de Brusselsesteenweg (N9). Ook uitrijden gebeurt best via de Brusselsesteenweg.
 • Ook de scholen in de buurt informeren we over alle verkeersaanpassingen, zodat zij op hun beurt de leerlingen en ouders kunnen informeren.
Wat zijn we ook alweer van plan? 
Sinds begin augustus werken we aan de Zuidlaan (N417) en Acaciastraat (N416). Het project combineert 2 doelstellingen:
 • Tussen de kruispunten met de Brusselsesteenweg (N9) en de Bloemluststraat komen er brede en vrijliggende fietspaden aan beide zijden van de rijbaan. 
 • Het stuk tussen de kruispunten met de Bloemluststraat en de Warandelaan (N416) krijgt dan weer een grondige herinrichting tot groene stadslaan met verhoogde fietspaden, vernieuwde perrons aan de bushaltes, nieuwe groene middenbermen, een gescheiden rioleringsstelsel en een nieuw wegdek in asfalt.
De werken zullen in totaal zo’n 2 jaar duren. Om de hinder voor omwonenden te beperken, werken we gefaseerd.
Bekijk de planning
Vragen?
Heb je vragen over deze werken? Conctacteer de omgevingsmanager van Wegen en Verkeer via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of via 0476 72 22 57 (op weekdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur).
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

   

Deel Deel
Tweet Tweet
Mail Mail
Wenst u niet langer onze nieuwsbrief te ontvangen?
U kan uw gegevens aanpassen of volledig uitschrijven van deze lijst.