Copy
Nieuwsbrief 11/22


Beste Event Supplier,

Met het vallen van de bladeren komt ook het einde van dit eerste post-corona jaar in zicht. We mogen zeggen dat het een goed jaar is geweest, met een overvolle agenda en een hele waaier aan concerten, festivals, tentoonstellingen enz. ... maar ook corporate events, congressen en beurzen. Het publiek had er duidelijk zin in en wij ook! Toch blijft het nog even opletten want de war on talent is nog niet gestreden en het is nog even afwachten of de coronacijfers alsnog bokkensprongen gaan maken of niet. Laat dat ons echter niet weerhouden om samen voluit het beste van onszelf te geven en schitterende evenementen te blijven neerzetten.

Nu het systeem van de flexi-jobs ook naar de eventsector wordt uitgebreid, kan dat alvast de druk wat verlichten.Het brengt meteen ook het dossier van ons eigen paritair comité in een stroomversnelling. We zijn er nog niet, de weg is nog lang, maar met de hulp van onze eventbedrijven wordt dat eigen PC nu eindelijk concreet! 

Ondertussen wensen we jou en je medewerkers, collega's en familie een fijne herfst toe. Geniet ervan en maak er een fantastisch najaar van.

Het BESA team
Dossier Paritair Comité
Zoals we in een vorige post al lieten weten, staan we ondertussen alweer een beetje dichter bijeen eigen paritair comité voor de eventsector. Samen met de andere federaties die aangesloten zijn bij de Event Confederation bekijken we momenteel hoe wij als werkgeversorganisatie het werk in onze sector graag zouden organiseren. Het is immers de bedoeling dat we tot een gezamenlijk voorstel komen dat kan worden gedragen door iederéén, dus niet alleen de werkgevers onder ons maar ook de werknemers en iedereen die in de sector zijn handen uit de mouwen steekt.

Die oefening maakt BESA graag samen met haar leden. We hebben hierover een eerste informatiemoment gehad op 7 november, waarin we de krijtlijnen meegaven waarbinnen we voorstellen kunnen doen. Het spreekt voor zich dat niet alles zomaar kan en mag, en dat willen we ook niet. We willen immers ijveren voor een veilige en fijne sector waarin het fijn werken is voor iedereen.

Tijdens een tweede werkvergadering op 17 november gingen we dieper in op de manier waarop het werk wordt georganiseerd in aanleunende federaties, zoals die van de podiumkunsten, om te bekijken of er dingen zijn die we misschien kunnen overnemen. Of juist niet.

Die puzzel leggen gaat uiteraard niet over één nacht ijs. Het is dus zeker nog mogelijk om je aan te sluiten bij een volgende werkvergadering en jouw inzichten en input hierover mee te geven. Een seintje aan Juul (juul@b-esa.be) volstaat.

Wordt vervolgd.
 
BESA nieuws
FLEXI-JOBS UITGEBREID NAAR DE EVENTSECTOR

Premier De Croo bracht dinsdag 11 oktober 2022 zijn State of the Union in het parlement. Daarin kondigde hij aan dat flexi-jobs ook mogelijk zullen worden in de event- en cultuursector.

Lees verder  >>>
 
06/12 UNIZO TOPSEMINAR: TIEN MANAGEMENTBOEKEN OP ÉÉN DAG, MÉT BESA KORTING

Hoe kan je in deze crisistijden nog duurzaam investeren? Tijdens het UNIZO Topseminar op dinsdag 6 december leer je er alles over. Tien topsprekers, stuk voor stuk bestsellerauteurs, delen hun fascinerende inzichten. Investeren gaat dan ook niet enkel over winst, maar ook over aantrekken en motiveren van de juiste talenten, over imago en branding, over diversiteit en een gezonde bedrijfscultuur. Ben jij er klaar voor?

Lees verder  >>>
 
ENERGIECRISIS: BANKEN STAAN KLAAR OM BEDRIJVEN TE ONDERSTEUNEN

De hoge energieprijzen leggen een bijzondere druk op de financiële situatie van veel ondernemingen. In dit onzekere klimaat wil de financiële sector haar verantwoordelijkheid opnemen en klaar staan om de klanten die het moeilijk hebben maximaal bij te staan.

Lees verder  >>> 
 
SAVE THE DATE: MEET IN FLANDERS ACADEMY #10 02/12

De volgende editie van de Meet in Flanders Academy van Toerisme Vlaanderen vindt plaats op 2 december in Antwerpen. Deze jubileumeditie staat helemaal in het teken van impactvolle congressen en events. Zet de datum dus alvast in je agenda!

Lees verder  >>>
 
STUDENTEN KIEZEN OPNIEUW VOLUIT VOOR DE EVENTSECTOR

Na twee moeilijke coronajaren herleeft de eventsector, zowel B2C als B2B. Uit de inschrijvingscijfers van de richting Organisatie en Management aan de Arteveldehogeschool blijkt dat eerstejaarsstudenten weer volop voor Event & Project Management kiezen. De eventfederaties en eventbureaus verwelkomen die studenten met open armen!

Lees verder  >>>
 

GARANTIEFONDS VOOR BRUSSELSE EVENEMENTEN VERLENGD TOT EIND MAART 2023

De Brusselse regering heeft beslist om het Garantiefonds voor evenementen te verlengen. Dat fonds is bedoeld om de financiële verliezen van evenementen- en culturele organisatoren te dekken als hun activiteiten moeten worden geannuleerd of uitgesteld of de capaciteit ervan moet worden beperkt om gezondheidsredenen in de context van de coronapandemie.

Lees verder >>>

NIEUWE WERKLOOSHEIDSREGELING VOOR KUNSTWERKERS

In 2024 wordt het huidige "kunstenaarsstatuut" vervangen door het kunstwerkattest. In afwachting werden wel al de werkloosheidsregels aangepast: sinds 1 oktober kunnen kunstwerkers een beroep doen op een hogere minimumuitkering en blijven ze drie jaar verzekerd van inkomsten.

Lees verder >>>

OP ZOEK NAAR VOLK?

De gratis vacaturedatabank op de website van BESA wil een hulpmiddel zijn in de zoektocht naar de juiste man/vrouw op de juiste plaats. BESA leden kunnen vacatures online zetten door simpelweg het online vacatureformulier in te vullen: https://b-esa.be/nl/leden/vacature-insturen.

Juridisch advies van Legal Freaks
Onze partner Legal Freaks is een juridisch advieskantoor voor freelancers. Het is hun missie om jou als ondernemer te empoweren met juridisch advies zodat jij met meer vertrouwen kan ondernemen. Bovendien geniet je als BESA-lid ook van een mooie korting bij Legal Freaks. Meer informatie hierover vind je op de website van BESA.
SAMENWERKEN MET ANDERE FREELANCERS: DO’S AND DON’T’S

Als freelancer heb je niet altijd alle expertise die je opdrachtgever vraagt en wil je soms beroep doen op andere freelancers. Of soms vraagt je klant om samen te werken met andere freelancers. Maar hoe werk je best met hen samen? En waarop moet je letten wanneer je andere freelancers inschakelt?

Lees verder >>>
Mooie projecten van onze leden
Werk je mee aan een tof project dat collega's uit de sector kan inspireren? 
Dan horen we dat graag! Geef een seintje aan Petra via petra@b-esa.be en we nemen jouw verhaal misschien mee in onze volgende nieuwsbrief.
BOEM PAUKESLAG, HET KMSKA IS WEER OPEN!

Met een tweedaags stadsfestival vol muziek, dans en animatie werd de feestelijke opening van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen extra luister bijgezet. Meteen één van dé evenementen van het jaar in de koekenstad. En aan dat paradepaardje werkten een heleboel BESA members mee.

Lees verder >>>
Nog vragen?
Heb je nog vragen voor ons of wil je graag een afspraak of een videocall om kennis te maken? Neem dan zeker contact op met Ilse Organe via +32 (0)499 99 93 47 of 
ilse@b-esa.be

Je kan ook van maandag tot en met vrijdag van 09u00 tot 17u00 terecht op onze Infoline via +32 (0)3 330 10 01. Krijg je geen rechtstreeks antwoord, laat dan zeker een boodschap achter. Wij contacteren je zo snel mogelijk.

En natuurlijk blijven we ook bereikbaar via ons algemene mailadres welcome@b-esa.be.
Vind ons online
Volg ons op Facebook, Twitter en LinkedIn. Ons laatste nieuws vind je op onze website.
 
Facebook
Twitter
LinkedIn

De Belgian Event Supplier Association werd in 2010 opgericht door enkele eventleveranciers die door de constante evolutie van de eventsector geconfronteerd werden met problemen waarvoor ze geen oplossing vonden. Ze richtten de Belgian Event Association op met als doel:

  • Behartigen van de belangen van de toeleveranciers in de eventsector
  • Ondersteunen van een maximale professionalisering van de sector
  • Nastreven van een kwaliteitslabel
  • Communicatie en networking onder de leden bevorderen
Copyright © 2022 BESA, All rights reserved.


Wil je de manier waarop je deze nieuwsbrief ontvangt wijzigen?
Je kan je voorkeuren updaten of je uitschrijven van deze mailinglijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp