Copy

nieuwsbrief voor relaties van Karen Walthuis 
nr. 1 - 2016

Karen Walthuis

Opent je geest en hart

View this email in your browser

Doe eens normaal!

'Doe lekker zelf normaal', was destijds het antwoord van onze premier op de provocatie van zijn collega Wilders. Het is ook de titel van een blog die ik geschreven heb, waarin ik oproep om met elkaar het goede voorbeeld te geven. Om de 'Nederlandse normen en waarden' meer eer aan te doen en zelf in praktijk te brengen, bijvoorbeeld door op een respectvolle manier met elkaar ideeën uit te wisselen.

Het publieke debat en de toon ervan verhardt in hoog tempo. Ook ik heb mijn eerste hatemail via mijn website mogen ontvangen. Radicalisering en polarisering lijken toe te slaan bij en vanuit alle richtingen en ik word daar verdrietig van. Het voelt immers zoveel lekkerder als je elkaar vriendelijk, liefst met een open geest en een open hart tegemoet treedt. Dan kunnen inzichten en verbindingen groeien en gedragen oplossingen het licht zien. 

Alice in Twitterland
Voor mij is het leven vooral een avontuur en een onderzoek, dat ik met nieuwsgierigheid aanga. Met deze Alice in Wonderland - houding ben ik ook Twitter aan het ontdekken. Ik volg niet alleen gelijkgestemden, maar juist ook mensen die de wereld op een ander manier interpreteren en benaderen dan ik. Dat verbreedt mijn blik op de werkelijkheid, immers. Ik stel wel eens een vraag als mensen grote 'waarheden' poneren. Daar wordt soms heftig op gereageerd. Binnen twee dagen ben ik vier keer NSB'er genoemd. (Dat ben je namelijk als je niet direct alle moslims/arabieren/vluchtelingen/Marokkanen de schuld geeft van bepaalde gebeurtenissen. Synoniemen: goedmens, landverrader).

En toch begrijp ik wel steeds meer van die 'anderen' en van de sociaalpsychologische dynamiek. Ik doe van mijn ontdekkingen verslag op mijn inspiratiepagina op Facebook. Misschien vind je het interessant om je met mij mee te verwonderen... Graag ontmoet ik je daar of op Twitter.

Ik hoop met deze activiteiten steeds meer zicht te krijgen op de sleutel tot (het behoud van) een stabiele, vrije en vreedzame maatschappij. En er mijn steentje aan bij te dragen.

2016
Mijn grootste wens voor het komende jaar is dat iedereen beter naar elkaar gaat luisteren. Dat er meer ruimte komt voor open dialoog. Dat zal iedereen verrijken. Ik heb mijn droom op Facebook en in een blog op mijn website verwoord.

Jou persoonlijk wens ik een gezond, veilig en liefdevol jaar. Dat zijn immers de meest wezenlijke behoeften van ieder mens.

Luisteren
Echt luisteren, elkaar echt zien en horen, je openstellen naar de belevingswereld van de ander; het is best moeilijk en het is wat ik het liefst doe. Het levert namelijk zoveel op: begrip, empathie, wijsheid, invloed en het inzicht dat je misschien meer op de ander lijkt dan je dacht. Bovendien kom je zo samen tot betere oplossingen, een effectievere samenwerking en een prettiger contact.

De praatpaal
Diepgaand luisteren, je oordelen even laten voor wat ze zijn en je openstellen naar de ander, zijn dan ook thema's die in veel van mijn coachings, trainingen en intervisiebegeleiding aan de orde komen. Op woensdag 10 februari geef ik de workshop de praatpaal, waarin diepgaand en intuïtief luisteren centraal staat. Voor mensen die met mensen werken en hen zo helder mogelijk wil horen en zien.

Fijn dat je de moeite hebt genomen om de nieuwsbrief open te maken en te lezen. Dankjewel voor je aandacht en een fijne dag gewenst!

Warme groet, 
WG Plein 279
1054 SE  AMSTERDAM
020 6170066 - 06 24772669


PS: Vorige keer schreef ik over een talk en workshop die ik op het Seminar Ont-wikkelen van verantwoordelijkheid van Hogeschool Windesheim mocht houden. Ik heb daar hele goede reacties op gehad. Wil je een stukje zien? Volg dan deze link en kijk vanaf het 4de streepje...
Is zo'n presentatie met workshop ook iets voor jouw organisatie? Dan verneem ik het graag van je!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email

Karen Walthuis
coach
trainer
procesbegeleider
schrijver
psycholoogLees mijn blog 'Doe lekker zelf normaal'

Volgen wij elkaar al op Twitter? 
@KarenWalthuis

 


Volg mijn avonturen op Facebook 

Lees mijn blog 'Mijn droom'


 Doe mee met de workshop de praatpaal
 

Ik stuur je graag de Nieuwsbrief ongeveer 6 keer per jaar. Als je dit liever niet wilt, kun je je hier afmelden:

 afmelden voor de nieuwsbrief     gegevens aanpassen 

Email Marketing Powered by Mailchimp