Copy

nieuwsbrief voor relaties van Karen Walthuis 
nr. 1 - 2017

Karen Walthuis

Opent je geest en hart
 

 

Extra!! Workshop Empathisch Leiderschap op vrijdag 19 mei!
oordeelvrij luisteren - helder communiceren - elkaar echt zien

Lees de ervaring van Ger Jägers 

Een vrouwtje zoals jij

'Waarom zou ik naar een vrouwtje zoals jij moeten luisteren?', vroeg de man zich af. Hij onderbrak er mijn, net op gang komende, lezing bij de ISVW voor. 'U bedoelt, zo'n blond dametje... wat kan die nou te vertellen hebben?', vraag ik. 'Ja, precies!', zei de man. Gelukkig vertelde hij erbij dat hij blij was, dat hij zijn oordelen even opzij had gezet en toch was gaan luisteren. Want nu, na een minuut of twee, had hij ontdekt dat ik best iets interessants te melden had! Zijn interruptie kon ik prachtig meenemen in de rest van mijn lezing over stereotypen, (voor)oordelen en 'hermenselijking', waarover je in mijn blog meer kunt lezen.

Spreekrecht
Alhoewel ik vrij luchtig op de man kon reageren, raakt hij toch iets bij me. Eerlijk gezegd vraag ik mijzelf ook regelmatig af waarom een ander naar mij zou moeten luisteren. Eigenlijk ben ik nog steeds op zoek naar volledig spreekrecht. De perfectionist in mij vindt dat ik eerst alles, maar dan ook alles, moet weten, voordat ik de aandacht van een publiek verdien. En mijn vertelkunst moet natuurlijk die van Youp van 't Hek evenaren. Ik voel daarom nog altijd terughoudendheid om mij te profileren als SPREKER. Terwijl ik de keren dat ik het doe, steeds prachtige feedback krijg: 'Inspirerend', 'Raakt in ziel', 'Humoristisch en spiegelend'. Of, zoals een andere man bij de ISVW zei: 'Ik geniet zo van je expressieve manier van vertellen!'.

Vrouwendingetje?
Ik vermoed dat ik niet de enige ben die zichzelf belemmert met perfectionisme en disfunctionele bescheidenheid. Het lijkt wel vooral een vrouwendingetje te zijn. Herken je het? En zou het ook de reden zijn dat mannen veel vaker in de spotlight staan? Tijdens conferenties voor psychologen zie ik de zaal altijd vol vrouwen zitten, terwijl op het podium vooral mannen staan.

Mannen zijn gewoon beter!
Er is overigens wetenschappelijk aangetoond dat vrouwen als spreker, trainer of leider structureel lagere cijfers krijgen dan mannen. Ook als vrouwen precies hetzelfde doen als mannen krijgen de laatste een betere beoordeling, van zowel mannen als van vrouwen! Bovendien nemen we mannen gemakkelijker serieus en zijn we eerder bereid naar hen te luisteren. Die man bij de ISVW maakte dus eigenlijk een gedachte expliciet, die mogelijk in iedereen verstopt zit. In combinatie met onze onterechte bescheidenheid houdt dit ons vrouwen op achterstand. Ik stel voor deze collectieve patronen, nu we ze kennen, onschadelijk te maken. 

Uit de kast
Laat ik bij mijzelf beginnen. Ik ga uit de kast komen: ik ben SPREKER! Je kunt mij vragen voor een interactieve en prikkelende lezing, die op luchtige wijze aanzet tot serieuze (zelf)reflectie. Is jouw organisatie, centrum, club, branche, vereniging of netwerk ook toe aan een frisse blik op zichzelf, de ander en de wereld om ons heen? Kijk dan op mijn website voor de mogelijkheden of bel of mail me gewoon even.

Kleine trainingen
Overigens wil dit niet zeggen dat ik niet meer zou genieten van de intimiteit en diepgang van de trainingen in kleine groep. De nieuwe Workshop Empathisch Leiderschap van 8 maart jl. bijvoorbeeld was een intense, gezellige en leerzame dag. Met de vier deelnemers ontstond er al snel een open en vertrouwelijke sfeer, zodat we heel productief hebben kunnen oefenen, reflecteren en confronteren. Ger Jägers heeft zijn beleving beschreven in een mooie aanbeveling op mijn website. Op verzoek is er al snel weer een volgende: vrijdag 19 mei. Als je meer idee wilt krijgen van de inhoud, lees dan mijn artikel '5 stappen naar Empathisch Leiderschap.
Ook de trainingen op de agenda hiernaast zal ik geven aan groepen van 3 tot 6 personen. Je krijgt dus heel veel liefde en aandacht voor je persoonlijke thema's en leervragen.

Fijn dat je de moeite hebt genomen om de nieuwsbrief open te maken en te lezen. Dankjewel voor je aandacht en een fijne dag gewenst!

Warme groet, 
WG Plein 279
1054 SE  AMSTERDAM
020 6170066
06 24772669


 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
EmailLees mijn blog ''Een vrouwtje zoals jij'

@KarenWalthuis
Mijn populairste tweet was vorige week:
#slotdebat.Ik werk ook best hard, maar kan het gepraat over #hardwerkendeNederlanders niet meer aanhoren. Ik ga vanaf nu zachtjes werken!Mijn eigen verkiezingsspeech deed het goed op FB, klik even door als je hem ook wilt lezen... 


AGENDA

6 april: 
Workshop een Frisse Kijk

een complete blikopener!

19 mei: 
Workshop Empathisch Leiderschap

oordeelvrij actief luisteren

1 juni:
Workshop Zes Coachhoudingen
alle zes coachhoudingen ervaren

22 juni:
Workshop De Uitdager
intuïtief provocatief coachen

21 september:
Leergang Coachend Leiderschap
start van 5-daagse training
voor leidinggevenden 

Ik stuur je graag de Nieuwsbrief ongeveer 6 keer per jaar. Als je dit liever niet wilt, kun je je hier afmelden:

 afmelden voor de nieuwsbrief     gegevens aanpassen 

Email Marketing Powered by Mailchimp