Copy

nieuwsbrief voor relaties van Karen Walthuis
Karen Walthuis

Opent je geest en hart

View this email in your browser

Je bent te lief!

'Volgens mij ben jij te lief om andere coaches te coachen en trainen', zei een cliënt mij bij het afscheid na een behoorlijk pittig coachingsgesprek. De uitspraak verraste mij, juist omdat ik nogal nadrukkelijk vanuit de uitdagende houding (provocatief) met hem had gewerkt. Ik was eerder bezorgd dat ik te confronterend was geweest, dan te lief.Tegelijkertijd: provocatieve interventies zijn alleen effectief als de onderlinge relatie goed is, dus dat mijn cliënt mij als lief(devol) had ervaren, leek mij een goed teken.

Helaas was er op dat moment geen tijd om de achtergrond van zijn uitspraak met hem te onderzoeken. Mogelijk had het interessant materiaal opgeleverd voor zijn coachingsproces. Immers: in het contact tussen coach en cliënt zitten pareltjes verborgen, waarmee je de coachingsdoelen van je cliënt uitstekend kunt bedienen. Juist die momenten waarop het lijkt niet over de coachvraag te gaan, kunnen veel betekenen voor de cliënt en zijn coachvraag.

Zijn uitspraak zette mij overigens wel weer lekker aan het denken...

Ben ik te lief?
Bij het ontvangen van feedback stel ik mijzelf altijd drie vragen: Wat zegt het over de gever? Wat zegt het over ons contact? en natuurlijk: Wat zegt het over mij? Zodoende heb ik ook stilgestaan bij de vraag of ik werkelijk te lief ben om collega's te coachen en te trainen. Ik vermoed echter dat de meeste deelnemers aan mijn trainingen Coachen vanuit zes houdingen en Provocatief Coachen daar toch wel anders over denken ;). Je kunt een aantal reacties van hen op mijn website lezen.

Hoe verhoud ik mij tot...?
In mijn visie gaat coaching in de kern over de vragen:
Hoe verhoud ik mij tot mijzelf?
Hoe verhoud ik mij tot de ander?
Hoe verhoud ik mij tot de wereld om mij heen?
Hoe meer helderheid ik daar zelf in heb, des te effectiever kan ik mijn cliënten erop bedienen. Daarom sta ik hier regelmatig bij stil. Mijn eigen bewustwordingsproces is mijn belangrijkste coachingsinstrument.


De mate waarin ik mij vrij, open en liefdevol verhoud tot cliënten en deelnemers aan workshops en trainingen, bepaalt ons 'speelveld': de manier waarop ik hen kan bereiken en raken. In mijn eerste boek Wisselende contacten spreek ik over Tough Love: uit en met liefde de vinger op de zere plek leggen.

Luchtige diepgang
Behalve trainer ben ik ook coach en intervisiebegeleider voor coaches en trainers. Dit doe ik met veel passie, humor en, jazeker, liefde. Ik geniet daarbij vooral van de vanzelfsprekende diepgang van de gesprekken, waarbij op een luchtige manier 'zware' onderwerpen aan de orde kunnen komen. Het is vaak geruststellend om te ervaren hoe we als professionele begeleiders allemaal zo onze eigen persoonlijke thema's hebben. Inspirerend om te ontdekken hoeveel worstelingen we delen en hoeveel we van elkaar kunnen leren. Ontroerend om getuige te mogen zijn van de ontwikkeling en toename van de vrijheid van de ander. 

Wie doet er mee?
Je begrijpt nu waarschijnlijk wel dat ik heel veel zin heb om weer met een klein groepje professionele begeleiders te starten met de Leergang Coachen vanuit zes houdingen op 7 oktober a.s. Ik zoek echter nog een paar deelnemers. Ben jij een (ervaren) coach die op zoek is naar wezenlijke verdieping? Verlang je naar meer vrijheid en soepelheid in je eigen manier van coachen? Wil je ervaren hoe je kunt 'spelen' met de coachingsrelatie en jouw eigenheid? Heb je nog vragen of twijfels? Laat het me alsjeblieft weten!

Ken jij een coach voor wie dit de geschikte opleiding op het juiste moment is? Dan zou ik het enorm waarderen als je deze nieuwsbrief even doorstuurt.

Fijn dat je de moeite hebt genomen om de nieuwsbrief open te maken en te lezen. Dankjewel voor je aandacht en een fijne dag gewenst!

Warme groet, 
WG Plein 279
1054 SE  AMSTERDAM
020 6170066
06 24772669


PS: op 31 augustus heb ik opnames gemaakt voor een filmpje, midden op het drukke kruispunt van de Munt. Volgende keer hoop ik het filmpje te kunnen tonen. Nu alleen een foto van de 'set' :
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email

Karen Walthuis
coach
trainer
procesbegeleider
schrijver
psycholoog

 


De zes coachhoudingen
Je doorleeft ze tijdens de Leergang Coachen vanuit zes houdingen!


In mijn boek Wisselende contacten, de ontmaskering van de coachingsrelatie schrijf ik over (het omgaan met) aspecten als Liefde, Overdracht, Empathie, Macht en Verantwoordelijkheid in de relatie met je cliënt.Wil je meer weten over de (ervaringen van) organisaties waar ik trainingen en intervisiebegeleiding geefKlik.


Voor vragen en contact:
mobiel: 06 24772669
e-mail: karen@karenwalthuis.nl
Je kunt je ook direct
aanmelden


Af en toe een inspirerend verhaal?
Like mijn facebookpagina!Volgen wij elkaar al op Twitter? 
@KarenWalthuis


 

Ik stuur je graag de Nieuwsbrief ongeveer 6 keer per jaar. Als je dit liever niet wilt, kun je je hier afmelden:

 afmelden voor de nieuwsbrief     gegevens aanpassen 

Email Marketing Powered by Mailchimp