Copy
Klik hier voor de online versie van deze nieuwsbrief.

Zonnetje in huis

We smeren 'm

Heb jij vakantie? Sommigen van ons hebben een weekje en gaan dan weer vol aan de bak. Werk je in het onderwijs dan ga je ongeveer tegelijk met de kids met 6 weken zomervakantie. De laatste week gaan de leerkrachten wel meestal weer het nieuwe jaar voorbereiden. De bouwvak begint binnenkort en dat is meestal 3 weken. Of misschien heb jij juist in de zomer een drukke baan als je werkt in de toeristenbranche? Wat je ook gaat doen, we wensen je wat rust en dat je mag genieten van het mooie weer en van elkaar!

Roos van der Sanden, nieuwsbriefredacteur

10% korting op onze meestgeliefde items

Tot 10 augustus krijg jij 10% korting met actiecode TIEN
Gebruik actiecode TIEN voor 10% korting in de Genoeg Winkel

Zomerse wensenlijst

Een luchtballon volgen? Kapla toren tot het plafond, of een serie boeken uitlezen? Schrijf met je huisgenoten je wensen op een 'zomer-bucketlist'. Zo heb je altijd wat leuks te doen, en kun je anderen inspireren. Wil je je lijstje delen? Stuur hem dan naar ons.

Nicecream!

Zomer is tijd voor ijs en wij zijn dol op ijs. Helaas is ijs niet het meest gezonde wat je kunt eten. Maar dat geldt niet voor dit recept; nicecream is ijs met gezonde ingrediënten. Dus dit romig bananenijs nicecream kun je elke dag wel eten deze zomer!
Ps voor de rubriek Kopen-of-laten-lopen testten wij een ijsmachientje. Je lees het hier.

Lekker thuis leren vilten!

Ken jij het magische proces van het vilt maken? Van losse wol kun je met water en zeep een hele mooie lap wolvilt maken. Daar kun je de meest bijzondere werkstukken van maken. Geen idee hoe het werkt? Ontdek meer in de gratis onlineles van de onlineviltschool.nl

Partners van Genoeg

Genoeg werkt samen met ondernemers met ware winst als doel. Als partners maken zij onze activiteiten mede mogelijk door hun financiële bijdragen. Op haar beurt biedt Genoeg haar partners een podium.

Bij Genoeg geloven we in de (koop)kracht van vele kleintjes.
Stem met je portemonnee: voor een eerlijke en duurzame wereld!

De geur van de zomer!


Uitgestrekte paarse velden onder een stralend blauwe lucht: zo komt de Provence onze huiskamers weer binnen deze zomer, via facebook of een ansichtkaartje. Maar wat is nou échte Lavendel, en doet dat er eigenlijk iets toe?

In dit artikel lees je álles over Lavendelsoorten en hun eigenschappen. Over oogsten, drogen en snoeien (met filmpje!), over het gebruik van de etherische olie in wondtinctuur, thee en parfum. Over Romeinen, Middeleeuwen en wetenschappelijk bewezen geneeskracht. En zelfs een recept om op een zomerse dag Lavendelwolkjes te bakken. Mmm….
Als je ‘lavendel’ intypt als zoekwoord op de Waschbärsite, vind je een waaier aan producten. Deze lavendel geurzakjes zijn súper-duurzaam: geupcycled van stofresten en gevuld met bio-lavendel. Én gemaakt in een sociale werkplaats.
 
 Lavendel-ze!   
Plantenportret: kom alles te weten over lavendel

Stuur deze nieuwsbrief door aan je vrienden.
Dat waarderen wij zeer! Hartelijk dank, de Genoeg-redactie.

Facebookpagina van Genoeg
Genoeg op twitter
Genoeg op Instagram
Website Genoeg
Mail Genoeg
Pinterest borden van Genoeg
YouTubekanaal van Genoeg
Copyright © 2022 Genoeg, Alle rechten voorbehouden.


We gaan zorgvuldig om met jouw gegevens. Deze worden uiteraard met niemand gedeeld.
Wil je je gegevens inzien of wijzigen? Of wil je de nieuwsbrief van Genoeg niet meer ontvangen?
Hier kun je jouw gegevens inzien en wijzigen. Hier kun je je afmelden.