Copy
Klik hier voor de online versie van deze nieuwsbrief.

Als het écht niet beter kan

Recycle dan!

Onder mijn plank in de keuken heb ik een paar bakken opgestapeld en mijn dochtertje erop laten schrijven: Papier - Plastic & Blikjes - Glas. Ik was helemaal blij met mijn recycle-hoek. Tot een nóg 'groenere' vriendin tegen mij zei: 'ja maar je wilt eigenlijk zo min mogelijk recyclen'. Huh? Ik was toch goed bezig?! Tot ze me wees op alle stapjes hierboven, waarbij recyclen de laatste stap is! Dus nu is het juist de uitdaging geworden om mijn prachtige recycle-hoek zo leeg mogelijk te houden...
Heb jij nog meer Re-tips? Mail ze ons of deel het op een van de Genoeg socials. Die vind je onderaan de nieuwsbrief.
Bij uitgeverij Genoeg recyclen wij natuurlijk ook. We laten de boekhandels hun overgebleven exemplaren terugsturen. Dat is duurder maar we doen er liever een leuke actie mee voor jullie dan dat we ze laten vernietigen. Kijk maar hieronder! 

Roos van der Sanden, nieuwsbriefredactie

Proef Genoeg met korting!

Bestel nu met actiecode PROEVEN deze twee nummers om van te smullen: 130 (herfst 2021) plus 132 (Lente 2022)
Bekijk hier de inhoud van editie 130.
Bekijk hier de inhoud van editie 132.
Typ de actiecode in de winkelwagen en je ontvangt €4,- korting op deze twee magazines. Je kunt ze uiteraard  ook naar iemand anders laten sturen.
Graag €4,- korting op Genoeg 130 & 132 met actiecode: PROEVEN

Recept: verspillingsvrij soepje

Soep is lekker vullend en super gezond door de enorme hoeveelheid groenten die je erin kunt doen. En deze romige bloemkool-prei soep is ook nog eens verspillingsvrij! Niet alleen gebruikt Mascha de hele prei; ook de complete bloemkool gaat erin. Lees het recept op duurzamekeuzes.com

Theezakjes van je oude BH

Er zijn niet veel dingen die je nog kunt doen met je oude BH's. Meestal hebben ze geen tweede leven. Maar deze creatieve consuminderaar bedacht een simpele handleiding om herbruikbare theezakjes te maken van je oude BH.

Het Elfiebos groeit

Volg jij ook de activiteiten van Elfie & Karabauter, de twee hoofdfiguren uit het eerste kinderboek van uitgeverij Genoeg? In Rucphen groeit het echte Elfiebos en afgelopen woensdag was een grote mijlpaal: schrijfster Sofie mocht de 1000e boom planten! Lees het verslag op datistochgeweldig.nl

Partners van Genoeg

Genoeg werkt samen met ondernemers met ware winst als doel. Als partners maken zij onze activiteiten mede mogelijk door hun financiële bijdragen. Op haar beurt biedt Genoeg haar partners een podium.

Bij Genoeg geloven we in de (koop)kracht van vele kleintjes.
Stem met je portemonnee: voor een eerlijke en duurzame wereld!

Ideetjes voor Pasen

Over twee weken is het Pasen! Waschbär reikt je een aantal duurzame ideeën aan om er een vrólijk pasen van te maken. Van feestelijke mode tot een vrolijk servies voor een mooi gedekte tafel. Of wat dacht je ervan om zelf eieren te verven van plantaardige materialen? Je vindt de DIY-instructie in het Waschbär-magazine. En wil je een klein paasvuurtje maken? Dat kan zelfs op je balkon met dit dwergenvuur!
Bestel nog gauw voor 10 euro minder! Actie t/m 4 april
SNUGGS menstruatie ondergoed
Beter... voor jou én voor onze planeet! Het gebruik van Snuggs menstruatie-ondergoed is een stuk comfortabeler en milieuvriendelijker dan maandverband en tampons. De slips zijn even dun als normaal ondergoed en tegelijkertijd superabsorberend en lekvrij. En uiteraard wasbaar en herbruikbaar. 
Lees meer over SNUGGS op genoeg.nl
Probeer SNUGGS nu en krijg 15% korting met code GENOEG

Doen en laten

In het kader van Genoeg begeleidt Marlieke Overmeer in de zomer de midweek Doen en Laten. Daarin werk je met dingen (voorwerpen, kleding en meer) waar je vanaf wilt omdat je ze niet meer nodig hebt of omdat ze hun waarde in je leven gehad hebben. Deze dingen ga je transformeren, waardoor ze een andere betekenis en/of functie krijgen. Iedere KunstRetraite leidt zo aldoende tot eigenzinnige, verrassende beelden en nieuwe antwoorden.
Meer weten over de KunstRetraites en over Marlieke Overmeer?

Stuur deze nieuwsbrief door aan je vrienden.
Dat waarderen wij zeer! Hartelijk dank, de Genoeg-redactie.

Facebookpagina van Genoeg
Genoeg op twitter
Genoeg op Instagram
Website Genoeg
Mail Genoeg
Pinterest borden van Genoeg
YouTubekanaal van Genoeg
Copyright © 2022 Genoeg, Alle rechten voorbehouden.


We gaan zorgvuldig om met jouw gegevens. Deze worden uiteraard met niemand gedeeld.
Wil je je gegevens inzien of wijzigen? Of wil je de nieuwsbrief van Genoeg niet meer ontvangen?
Hier kun je jouw gegevens inzien en wijzigen. Hier kun je je afmelden.