Copy
twee kaartjes voor de Genoeg-avond voor een tientje
Genoeg-avond
met Christian Felber

 
Op 17 september spreekt een speciale gast op de Genoeg-avond: Christian Felber presenteert zijn model voor een economisch systeem waarbij het algemeen belang voorop staat: De Gemene-goed economie. 

Wie is Christian Felber?
Een economie die niet draait om geld, maar om mensen en de aarde. Christian Felber bedacht er een systeem voor: de Gemene Goed Economie. Op 17 september komt de Oostenrijkse universiteitsdocent en bestsellerauteur naar Amsterdam om erover te vertellen op de Genoeg-avond. In Nederland is hij nog niet alom bekend, maar wereldwijd werken al 2.000 bedrijven met zijn Gemene-Goed balans. Lees meer

Wie neem jij mee?
Een kaartje voor de Genoeg-avond kost € 7,50. Maar kom je met zijn tweeën, dan betaal je samen maar een tientje. Zo heb je altijd iemand waarmee je na kunt praten over deze inspirerende avond.

Nu 2 kaartjes voor €10,-

genoeg jubileummusTot ziens op 17 september!
Tip: kom bijtijds en geniet van een hapje en een drankje bij de Foodtrucks op het Westergasterrein.
Geld als middel

Felber pleit voor een nieuwe economische meetlat, waarbij we vooruitgang niet uitdrukken in euro’s of dollars maar in de waarde die iets heeft voor de mensen en de planeet. Bedrijven zouden jaarlijks niet alleen een financiële balans moeten overleggen, maar ook een ‘Gemene Goed Balans’. Daarin staat hoe ze scoren op het gebied van onder andere duurzaamheid, solidariteit, democratie en menselijke waardigheid. Hij beschrijft het uitgebreid in zijn boek ‘Gemeinwohl-Ökonomie’ dat een internationale bestseller werd, en dat dit jaar in Nederlandse vertaling verscheen onder de titel ‘Ware winst’.

Debat

Veel mensen vinden economie niet heel spannend, maar we beloven je dat Christian Felber je alles wél spannend zal uitleggen. Blijf je toch nog met vragen zitten, dan is er ruimte om met hem in gesprek te gaan.

Westergasfabriek
De Genoeg-avond vindt plaats in de Transformatorhal op het terrein van de  Westergasfabriek in Amsterdam, goed bereikbaar met het OV.  Kijk hier voor de routebeschrijving.

 

 
Nieuwsbrief ontvanger

Afmelden Nieuwsbrief <<E-mailadres>>

Genoeg
Ridderstraat 56
OSS, Noord-Brabant 5342 AL
Netherlands

Add us to your address book

Copyright (C) 2017 Genoeg Alle rechten voorbehouden.

Stuur deze nieuwsbrief door naar een vriend

Aanpassen van uw gegevens