Copy
Når sex ikke sælger, og alle taler om følelser, hvad ønsker forbrugeren sig så af dig?
Lahme Minimagasin
 

Kære læser

Der er noget i luften, noget varmt og noget kærligt, og det er ikke kun, fordi vi sidste uge kunne fejre vores importerede helligdag – valentinsdag. Men der ER noget i luften, nemlig følelser. Hvor vi i de sidste årtier har fokuseret så godt og grundigt, vi kunne, på hårde facts, begynder mange forskellige brancher nu at interessere sig for, hvordan vi kan appellere til hinandens og kundernes varme følelser. Hvor vi i årtier har prædiket for hinanden, at SEX SÆLGER, så er vi nu meget hurtigt nødt til at vende os til en ny tid, hvor #metoo, #timesup og et generelt klima, hvor vi sagtens kan tale om al den sex, vi selv har og ikke har (jævnfør SKAM), men hvor vi som virksomheder og privatpersoner kan blive skubbet ud i mørket ved et fingerknips, hvis vi falder i 90'er-fælden og tror, at store bryster på en stor plakat er lig med en stor omsætning. I stedet er vi kollektivt begyndt at interessere os for følelser og for hinandens emotionelle responser. Den tendens handler dette MiniMagasin om.
Rigtig god fornøjelse,
Kærlige hilsener
Julia & Co
 
 

 

Fra IQ til EQ
 

Vi er lige nu forbrugere såvel som kommunikatører i en tid, hvor der bliver sat spørgsmålstegn ved alt. Fake news er kommet for at blive. Og selvom vi alle tager så meget ansvar, vi kan, for ikke at komme til at sprede den slags, falder vi i indimellem. Samtidig råber politikere i ind- og udland op om fake news, hver gang fakta ikke passer til deres virkelighed, og lige så stille og roligt er vi ved at forstå, at fakta i bund og grund altid harmonerer med det, afsenderen ønsker at fortælle os. Men hvad står så tilbage som sandt? Det gør vore følelser. Vores individuelle følelsesmæssige rum og respons er vores egen.

Den følelsesmæssige intelligens Emotional Intelligence, eller EQ, bliver derfor det næste store parameter, for hvordan vi vurderer kommunikation og interaktion med mennesker såvel som med brands.
Hvordan et brand giver os mulighed for at føle, fremfor hvordan det giver os mulighed for at tage os ud, bliver afgørende de næste tre til fem år.
 

 

Kærestebrev til brandet
(Eller: Sådan er dit brand en god kæreste)
 

At vi har præferencer for produkter, er ikke noget nyt. Heller ikke, at der er nogle brands, vi bedre kan lide end andre, men at vi nu decideret ELSKER visse brands, er faktisk nyt. I opmærksomhedsøkonomien køber vi ikke mere ind i, hvordan brands får os til at se ud, men hvilke følelsesmæssige værdier de giver os mulighed for at udtrykke. Vi interagerer mere og mere med brands på sociale medier og kommunikerer vores følelser over for dem ved hjælp af emojis. Vi tillader også os selv at føle os skuffede, når brands ikke lever op til vores forventninger, og med de sociale medier har vi nu mulighed for at råbe vores skuffelse ud i en verden, hvor der rent faktisk også er nogen, der hører det.
Forbrugerkritik er i fremtiden nødt til at blive imødekommet på samme måde, som hvis en kæreste var ultilfreds: Man er nødt til at svare. Man er som brand mere end nogensinde før nødt til at udvise EQ og gå ind i samtalen, og ikke som mange brands stadig gør: tie stille og prøve at undgå konflikten.
 

 

Hvad skal vore børn kunne nu?
Fra præstationer til omsorg
 

At præstationer ikke mere er det eneste, vi dyrker, i den vestlige verden, bliver også mere og mere tydeligt. I 2011 i kølvandet på finanskrisen udgav den amerikansk-kinesiske forsker Amy Chua bogen Battle Hymn of the Tiger Mother, som handlede om, hvordan børn skulle opdrages til at blive successer i deres liv. Det handlede om at skole dem i præstationer. Når den bog udkom lige efter finanskrisen, gav det mening at lære sine børn den nødvendige disciplin for at kunne præstere på et mere og mere usikkert arbejdsmarked, men hendes idealer er i dag langt fra trendsættende. Nu skal vi lære vore børn EQ. Nu skal de lære at kunne navigere følelsesmæssigt i en kompleks verden, hvor sandheder ikke er vedvarende. I stedet for, at vi tvinger dem til at mestre violinen, søger forældre i hele verden nu mere og mere mod legetøj, der kan understøtte deres børns emotionelle udvikling: Fra legetøjshittet Emotion Stones i USA, der skal lære børn at vise deres følelser og at læse andres til spil, hvor den indlevende samtale er omdrejningspunktet. Børn skal nu kunne mestre og udvikle deres følelsesmæssige intelligens.

Kunsten at udvise omsorg bliver også gjort til en leg, nemlig når spiludvikleren Toca Boca udvikler det ene onlinespil efter det andet, der handler om omsorg, tryghed og at kunne kontrollere sine impulser, så de ikke gør andre ondt.
 

Retreat: Alt det, der får dig til at elske Brand & Tekst

Normalt afholder vi kun vores todages-retreat en enkelt gang om året, men da vi har modtaget mange henvendelser, lukker vi i år op for endnu et todages-retreat. Her koncentrerer vi os om trends, tendenser og det at skrive, så det synger. Vi arbejder med tone of voice og dykker langt ned i det, der adskiller ét brand effektivt fra et andet. Kurset varer to dage, afholdes et ganske vidunderligt sted og giver dig eksklusive redskaber og unik viden, som kan omsættes og bruges med det samme.
Klik her og læs mere.
 
Vil du lære at skrive kærestebreve?

Eller måske bare lære at afkode, hvilke følelser, impulser og ideer dine kommende kunder responderer bedst på? Så deltag i vores efterhånden klassiske tekstforfatterkursus, som ikke bare giver dig redskaberne til at ramme dine læsere lige i hjertekulen, men også giver dig de værktøjer, du har brug for for at kunne skrive hurtigere, mere præcist og langt mere effektivt. Kurset er i særdeleshed for dig, der arbejder med kommunikation, tekstforfatteri og med at viderebringe kommercielle budskaber.
Klik her
 
Share
Forward


Du kan opdatere dit abonnement eller afmelde MiniMagasinet

© 2018 Lahme ApS. All rights reserved.