Copy
Lahme Minimagasin
 

Kære læser

Et af de helt store spørgsmål, verden lige nu stiller sig selv, er, hvad der sker med vores forbrug under og efter krisen. Bliver krisen afgrundsdyb, som nogle forventer, eller bliver den af en mildere karakter? Rejser vi os hurtigt, eller kravler vi frem? Det er nogle af de spørgsmål, som vores TrendRapport ’909 Danskere om corona’ giver et bud på. 
 
Et andet af de helt store spørgsmål, som TrendRapporten også tager fat om, er bæredygtigheden. For hvordan kommer bæredygtighedsbegrebet til at forskyde sig efter krisen? Det ser vi nærmere på i dette MiniMagasin.
 
Kærlig hilsen
Julia & Co.

PS: Nederst i dette MiniMagasin finder du også en efterlysning. Vi leder nemlig efter en praktikant. Del og spred meget gerne ordet. 

KØB NU

Forsvandt bæredygtighed med corona? 

 

Et spørgsmål, mange har stillet sig selv, og mange medier har stillet os alle, er: Hvad skete der med vores store klima- og bæredygtighedsfokus? Er det forsvundet? Har coronakrisen slettet det fra den globale dagsorden?
 
Svaret er både og. For nok må klimaet vige for corona sine steder i verden, men hos os skandinaver ser det ud til, at coronakrisen har lært os flere ting:

  1. Vi stemmer med indkøbskurvene for allerførste gang. Det er nemlig første gang, at vi som forbrugere for alvor har sat alt ind på at støtte de butikker, virksomheder og brands, vi oplever et værdifællesskab med. 66% af alle respondenter i undersøgelsen ’909 danskere om corona’ forklarede da også, at de i den grad bruger deres penge bevidst og gennem køb gør mere ud af at støtte små lokale virksomheder.
  2. Vi får for første gang i mange årtier lov til at se – og høre – verdens storbyer uden støj, larm og os, mens naturen rykker ind, der hvor mennesker træder tilbage til deres egne hjem. Vi søger  desuden også naturoplevelser som aldrig før. Vi leder efter naturen omkring os, og vi oplever et helt konkret og presserende behov for at komme ud i en sådan grad, at Møns Klint er blevet ensrettet, og at der trods krise og renteusikkerhed stadig sælges sommerhuse, omend færre end ellers.
  3. Noget af det vigtigste, vi er ved at lære, er muligvis, at vores bæredygtighedsbegreb må og skal ændre sig. Fra udelukkende at have handlet om miljø og klima viser coronakrisen os, at den sociale bæredygtighed er mindst lige så vigtig. Er man i forvejen placeret et usikkert sted i samfundet eller verdenssamfundet, rammer coronaen en først og hårdest. Bæredygtighed er verdensomspændende – og problemer rejser. Måske den vigtigste læring af alle er, at ingen af os er isolerede mere. Vi lever i en globaliseret verden, og vi er aldrig alene om udfordringer og problemer – hverken om løsningen eller om selve problemet. 

Hvordan påvirker disse tendenser os så i fremtiden? 
Vi kommer til at se en helt ny megatrend af globalisering. Men ikke som vi kender den fra industrialiseringen, hvor varer og tjenesteydelser såvel som produktion bliver udvekslet på tværs af kontinenter. I stedet kommer vi til at se en decideret bølge af en mere bevidsthedsmæssig globalisering, hvor vi opnår forståelse for, at vi er afhængige af hinanden. Vi vil opleve dette blive synligt i både populærkultur, men også i et ændret syn på, hvad vi oplever som rimeligt, fair og ordentligt samarbejde. 

 
KØB RAPPORTEN INDEN 27. april, og få den til early bird-pris: 954 kr. inkl moms
Efter den 27. april koster den 1.434 kr.

BESTIL DIT EKSEMPLAR AF TRENDRAPPORTEN, OG LÆS MEGET MERE HER.

KØB NU

De gode nyheder


Det lader til, at coronakrisen medfører en stigning i tilliden til og søgningen efter troværdige medier, og måske er coronakrisen noget af det, der vil genlære os værdien af troværdige kilder. Ifølge New York Times den 7. april 2020 er søgningen på etablerede medier gået op med op til 150%, i takt med at virussen er blevet udbredt
 

Sommer- eller efterårspraktik?


Hos Lahme er vi et travlt team på 15 med en lang tradition for at åbne vore døre for praktikanter, der har lyst til at lære, dele viden og arbejde sammen med #verdensbedstehold. Vi har lige nu plads til en praktikant i sommerperioden og igen en fra august og frem til jul. Din baggrund og erfaring er mindre vigtig – det er din lyst til at lære mere og være en del af holdet hos os, der tæller. Derfor kan det være, du har en grafisk profil, interesserer dig for kommunikation og branding, sociale medier, events eller andre former for markedsføring, eller måske elsker du at lave research. Vi søger studerende, som er i gang med en uddannelse, kort som lang, og som kan være hos os i minimum 3 måneder. Send en kvalificeret ansøgning og et CV til annesophie@lahme.dk
Share Share
Forward Forward


Du kan opdatere dit abonnement eller afmelde MiniMagasinet

© 2020 Lahme ApS. All rights reserved.