Copy
En anden slags MiniMagasin.
Lahme Minimagasin
 

Kære læser

Dette MiniMagasin er noget anderledes end det, du plejer at modtage. Vi vil nemlig (for én gangs skyld) bruge MiniMagasinet på at fortælle om et tiltag, vi har sat i gang her hos Lahme, i stedet for at fortælle om ting, vi alle kan lære af. 
Historien begynder for to år siden, hvor jeg rejste til Zambia og kom hjem med en idé til et projekt. Den idé er sammen med mine kollegaer blevet gjort til virkelighed, og med opbakning fra to fantastiske samarbejdspartnere, der kunne se en idé i – både for deres brands, deres kunder og deres medarbejdere –  at være med i projektet, er Musali nu blevet foldet fuldt ud. Vi er stadig kun ved begyndelsen, men har allerede nået meget.
Du kan læse mere om projektet her og ikke mindst om, hvordan du har mulighed for at være med.

Kærlig hilsen
Julia
Musali
og hele holdet hos Lahme.

Pssst.: Du kan se de smukke sager fra Musali lige her på Instagram
OG læse mere om projektet her

 

Vi præsenterer stolt: Musali

Vi præsenterer stolt: Musali
På det zambiske sprog lozi betyder Musali kvinde. Og det er dét, projekt Musali handler om: Kvinder. Ved at købe et af de smukke armbånd, skabt af kvinder i Zambia, er du med til at opretholde landets traditionelle kunsthåndværk og vise, at du støtter dem i at leve et mere uafhængigt liv. Det vil LongoVital Kvinde og NORMAL gerne understøtte med en helt særlig kampagne, hvor du i maj måned kan købe de smukke Musali armbånd i NORMAL.
 
Kunsthåndværk og kvinder
Armbåndene er lavet af zambiske kvinder, der som del af projekt Musali ikke bare får løn for deres arbejde men også undervisning og vejledning i forskellige ting som økonomi, sundhed, mødedeltagelse og planlægning af deres arbejde. Samtidig underviser kvinderne hinanden i de traditionelle håndværksteknikker, de hver især behersker, og sikrer derved, at kulturarv og traditioner bevares. Produktionen af armbåndene er nemlig et fleksibelt stykke arbejde, som kan udføres, når deres øvrige pligter tillader det. 
 
”hvis kvinder får muligheden, lykkes de”
Samarbejdet med LongoVital Kvinde og NORMAL er en helt unik mulighed for at gøre en forskel og samtidig fortælle kvindernes historie til flere end dem, vi selv kan nå: Kvinderne i projektet er ressourcestærke damer, som i virkeligheden bare har brug for en mulighed. Da jeg sidst besøgte dem, havde de ønsket sig at have ens tøj på, så de kunne vise, at de står sammen. De havde selv fået trykt t-shirts, og på ryggen af dem stod der ”Musali Wai Konela”, som betyder noget i retning af ”hvis kvinder får muligheden, lykkes de”. Det er den oplevelse, kvinderne har af projekt Musali, som netop ikke er ulandshjælp, men hjælp til selvhjælp, og derfor er jeg meget rørt og stolt over det fine samarbejde, som LongoVital Kvinde og NORMAL har taget initiativ til.
 
Heldigvis glæder vores samarbejdspartnere sig også over projektet: Hos NORMAL fortæller Liselotte Kirkelund, marketingschef,  ”Da vi hørte om Musali første gang, var vi slet ikke i tvivl. Hele projektet giver så meget mening for os, og vi er sikre på, at kunderne vil tage godt imod det. Det er lige præcis den slags projekter, vi gerne vil være en del af, fordi vi med Musali ved, at vi sammen med vores kunder kan gøre en reel og mærkbar forskel.” 
 
Om Musali
Armbåndene er lavet af nylonsnøre, vævet i hånden efter traditionelle principper, og i kohorn, skåret ud af kvinderne i unikke mønstre ligeledes efter traditionelle håndværkstraditioner. 
 
Armbåndene koster helt ekstraordinært kun 79 kroner og fås i alle NORMALs butikker i et stærkt begrænset parti, så længe lager haves. Alle armbånd er forskellige, og der er derfor god grund til at slå et smut forbi NORMAL og vælge sine favoritter. 
 
 

Hvorfor lige Zambia?

Landet er et af de fattigste lande i verden. Det ses, at 80 % af befolkningen lever i fattigdom.
Kvinderne i Zambia kan hverken eje eller arve ejendomme eller landområder, hvilket gør det svært for kvinderne selv at komme ud af fattigdommen. Tvangsægteskaber er tradition i Zambia, og mange unge kvinder giftes derfor tidligt – 8,5 % af kvinderne i Zambia bliver gift, før de fylder 15 år, og 41 % bliver gift, før de fylder 18 år. I gennemsnit får hver kvinde 5,6 børn, hvilket gør befolkningsvæksten stor. Landet er hårdt ramt af HIV og aids, og grundet dette findes der over 1 million forældreløse børn i Zambia. Kvindernes status i landet er lav, mange kvinder undertrykkes og udsættes for vold (50 % har været udsat for vold, 17 % for seksuel vold). Kvinder i projekt Musali er i praksis eneforsørgere og har ofte også andre end deres egne børn under deres vinger. 
 
Vær med til at fejre Musali

Vi holder to talks, to events, hvor vi fortæller om Musali, hvor vores samarbejdspartnere donerer fine goodiebags, og hvor vi skåler i et glas vin sammen. Vi håber meget, at du har lyst til at være med. Det ene event foregår i Skanderborg, hvor NORMAL ekstraordinært har sagt ja til at åbne deres døre, og det andet foregår i København, hvor vi her hos Lahme inviterer indenfor. 

Billetter til Skanderborg - Klik her

Billetter til København - Klik her
Share
Forward


Du kan opdatere dit abonnement eller afmelde MiniMagasinet

© 2019 Lahme ApS. All rights reserved.